Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem

Svítek je v dnešní době možná spíše opomíjenou vložkou do polévky. Perfektně se hodí do hlavně do vývarů a jeho variant je opravdu mnoho. Na jaře jej můžete připravit s čerstvým medvědím česnekem.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 8 min

18 min (10 min příprava + 8 min tepelná úprava)

18. 3. 2024 17:04

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 360 kJ / 325 kcal
Bílkoviny17,38 g
Tuky13,61 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 268 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy32,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ve starých kuchařkách je svítek běžnou a častou vložkou do polévek . Myslím, že v dnešní době je opomíjen a je to škoda, protože je v polévce výborný a má mnoho chuťových variant (např. šunkový, s hráškem, sýrem, bylinkami....).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

borovec borovec

24. 3. 2024 13:36

Právě dojídám,:yes:

maris maris

23. 3. 2024 11:20

Anna Kocikova: Aničko děkuju:-K, babičky věděly, co je dobré;-):-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 3. 2024 18:23

Je to moc milá vzpomínka i na moji babičku:-8Maruško s medvědem a parmezanem musel být fajnový:-*Máš ho krásný:-K

maris maris

19. 3. 2024 09:12

Marie Svarcova: děkuji:-K, ano, moje babička ho dělala;-):-8

maris maris

19. 3. 2024 09:11

janky3: děkuji:-K

janky3 janky3

19. 3. 2024 02:07

Tedy s medvědím česnekem a parmezánem, to musí být bašta!<3

Marie Svarcova Marie Svarcova

18. 3. 2024 20:40

:-)<3:yes::yes: moc pěkné, je dobré se vracet ke starým receptům našich babiček :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: vejce, mléko, mouka hrubá, sýr parmazán strouhaný, česnek mědvědí, sůl, pepř bílý mletý, olej

TopRecepty.cz

Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkQpK