Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Svítek je v dnešní době možná spíše opomíjenou vložkou do polévky. Perfektně se hodí do hlavně do vývarů a jeho variant je opravdu mnoho. Na jaře jej můžete připravit s čerstvým medvědím česnekem.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 360 kJ / 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,38 g |
Tuky | 13,61 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 268 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,56 g |
Sacharidy | 32,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ve starých kuchařkách je svítek běžnou a častou vložkou do polévek . Myslím, že v dnešní době je opomíjen a je to škoda, protože je v polévce výborný a má mnoho chuťových variant (např. šunkový, s hráškem, sýrem, bylinkami....).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 3. 2024 13:36
Právě dojídám,
23. 3. 2024 11:20
Anna Kocikova: Aničko děkuju, babičky věděly, co je dobré
22. 3. 2024 18:23
Je to moc milá vzpomínka i na moji babičkuMaruško s medvědem a parmezanem musel být fajnovýMáš ho krásný
19. 3. 2024 09:12
Marie Svarcova: děkuji, ano, moje babička ho dělala
19. 3. 2024 09:11
janky3: děkuji
19. 3. 2024 02:07
Tedy s medvědím česnekem a parmezánem, to musí být bašta!
18. 3. 2024 20:40
moc pěkné, je dobré se vracet ke starým receptům našich babiček
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 13 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 15 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Právě bylo uvařeno:
Červená řepa "Fajnovka"
bohdana uvařil před 3 hodinami
Šunkofleky
bohdana uvařila před 3 hodinami
Vydatná fazolová polévka s koprem
Kerysha uvařil před 4 hodinami
Podzimní hruškový koláč
Jasek uvařila před 4 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Myslivost uvařil před 5 hodinami
Hranolky z máslové dýně
Lenka1980 uvařila před 5 hodinami
Lehký cottage salát
Eva07 uvařila před 5 hodinami
Dýňový cheesecake podle Pavla Berkyho
Saratice uvařil před 6 hodinami
Španělský ptáček
jana.preislerova@seznam.cz uvařila před 8 hodinami
Ovocný dortík se želatinou
barbora-cz uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
30 receptů na zpracování medvědího česneku: Nechte se inspirovat tím nejlepším
Chalupářské fazolky podle Mirka Donutila: Pikantní dobrota s vepřovým masem je do pár minut na stole a přípravu zvládne každý
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Suroviny: vejce, mléko, mouka hrubá, sýr parmazán strouhaný, česnek mědvědí, sůl, pepř bílý mletý, olej
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQpK
7 názorů