Koláč se zázvorovými broskvemi
Recept ještě nebyl hodnocenPolohrubou mouku proseji, smíchám ji se špetkou soli a 1/2 PL moučkového cukru. Druhou polovinu PL moučkového cukru smíchám s droždím a zaliji mírně ohřátým mlékem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polohrubou mouku proseji, smíchám ji se špetkou soli a 1/2 PL moučkového cukru. Druhou polovinu PL moučkového cukru smíchám s droždím a zaliji mírně ohřátým mlékem.…
Broskve odpeckujeme, jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, "bubáka" a prohlubeň kolem stopky. Slupku ponecháme. Takhle očištěné, navážené ovoce rozvaříme v menším…
Pokrájíme broskve a rajská jablka na kusy (komu vadí semiš v ústech, tak broskve oloupe), cibuli na měsíčky a vše zlehka promícháme se zálivkou. Cibuli lze pro zjemnění…
Dortovou formu (mám průměr 24 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a troubu zapneme na 180°C.Ovoce omyjeme a dáme okapat. Do dvou misek rozdělíme bílky a žloutky…
Mrkev, broskve i jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do velkého hrnce, podlijeme malým množstvím vody a pod pokličkou vaříme, dokud není mrkev měkká (jablka a…
Vlažné mléko, trochu cukru a rozdrobené droždí, smíchame a necháme vzejít kvásek.V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme žloutek, rozpuštěné máslo, kvásek a…
Listy salátu opláchneme, odstředíme vodu a naaranžujeme na talíře, poklademe na kousky natrhanou mozzarellou a pokrájenou broskví. Dle chuti pokapeme sirupem.
Vejce a cukr cca 4 minuty šleháme, poté přidáme limonádu (jakákoli s bublinkami, já dala oranžovou) promícháme a přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a lžíci…
Nejprve si svaříme vodu s cukrem a přidáme pokrájené broskve. Jednu si necháme stranou, kterou nakrájíme do sklenice s hotovým čajem. Povaříme a vypneme. Necháme pod…
Očištěné ovoce nakrájíme na ctrvtinky, zbavíme jádřinců, pecek, jablka a hrušky také oloupeme. Vložíme do hrnce, zakápneme citrónem, přidáme třtinový cukr a zalijeme…
Zralé broskve nebo nektarinky pokud možno oloupeme a spolu s citrónovou šťávou, broskvovou šťávou nebo vodou a medem je rozmixujeme. Do sklenky nalijeme 100 ml…
Ryžu dáme do misky. Pridáme natrhané mangoldové listy, na tenké kolieska narezanú cibuľu, na tenké mesiačiky narezané jablko a broskyne. Jemne premiešame. Všetky…
těsto: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Vešleháme žloutky a pak olej. Chvíli společně prošleháme. Pak zlehka vmícháme mouku smíchanou s ořechy a těsto nalijeme do…
Bílky se ušlehají s polovinou cukru. Zvlášť ušleháme žloutky se zbylým cukrem a van. cukrem. Do žloutkového krému postupně zašleháme olej a vodu, posléze mouku s prášek…
Broskve nakrájíme na kostičky, cibuli, česnek a jablko nasekáme na menší kousky, dáme do kastůlku, přidáme veškeré koření, cuk, ocet, šťávu z citronu a vaříme dokud se…
Smícháme v misce všechny ingredience na zálivku a dáme ji tak půl hodiny v chladu odležet, aby se promíchaly chutě.Na oleji si osmahneme na malé kousky (čím menší tím se…
Broskve rozpůlíme, odstraníme pecku a v kastrůlku povaříme s vínem, rozlomeným vanilkovým luskem, citronovou šťávou a cukrem.V jiném kastrůlku velmi krátce povaříme…
Uvaříme pudink podle návodu a do téměř vychladlého zamícháme 1 vejce.Mandle opražíme na suché pánvi.V kastrůlku svaříme sirup nebo med s vodou, citrónovou šťávou,…
Broskyne umyjeme, vyberieme kôstky a nakrájame, dáme do pohára, pridáme PL kryštalového cukru, škoricu celú (tak 1-2 na 7čkový pohár) pár klinčekov.Zalejem horúcou vodou…
Domácí zavařování je skvělým způsobem, jak zužitkovat úrodu ze zahrádky a pochutnávat si na ní po celý rok. Pokud máte horkovzdušnou troubu, můžete vyzkoušet jednoduší a…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Andělské slzy: Sladký tvarohový koláč je neskutečně vláčný a jemný, nadýchaný sněhový povrch zdobí vysrážené „slzy“ z karamelu
Nejlepší smažáky v Praze? Na Vinohradech posouvají laťku. Knedlík plněný sýrem i dokonalé syrečky u nás vedou
Jak na pravého houbového kubu? Nejlepší je ze sušených modráků, které dodají černou barvu, a důležitá je správná velikost krup