Broskev Melba
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 685 kJ / 642 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,23 g |
Tuky | 0,90 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 119,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Klasický recept s rodokmenem: V roce 1892 vystupovala australská sopranistka Nellie Melba v opeře Richarda Wagnera Lohengrin v londýnské Covent Garden. Vévoda orleánský uspořádal slavnostní večeři na oslavu jejího naprostého úspěchu. Pro tuto příležitost připravil francouzský kuchař Auguste Escoffier speciální dezert, později zvaný Peach Melba (Broskev Melba). Na ledové soše labutě, která se objevila v opeře, přichystal podklad z vanilkové zmrzliny, na kterém spočívaly broskve posypané cukrovou vatou. Na samém sklonku 19. století při otevření hotelu Carlton, kde byl šéfkuchařem, Escoffier recept inovoval: ledovou labuť vynechal, broskve jemně podusil a zalil je malinovým pyré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2023 09:41
nádherné foto a úžasný popis v poznámce k výbornému dezertu
24. 5. 2014 21:25
Krása přehlídla jsem, ale už napravila a uložila
23. 5. 2014 19:00
17. 5. 2014 20:02
14. 5. 2014 19:21
Moc hezký recept a parádní fotka Jaruško
13. 5. 2014 18:20
1974andrea:jarka skrobakova: Děkuji
12. 5. 2014 20:39
Jaruš úžasnéééééé
12. 5. 2014 20:26
Krása Jaruško
12. 5. 2014 16:54
maris:
Děkuji všem, nejdřív mě překvapilo, že tu tento klasický dezert ještě není a teď mě překvapují i vaše milé komentáře. Mám radost, že se vám recept líbí a děkuji za pochvalu fotek, vyřídím dceři
Děkuji všem, nejdřív mě překvapilo, že tu tento klasický dezert ještě není a teď mě překvapují i vaše milé komentáře. Mám radost, že se vám recept líbí a děkuji za pochvalu fotek, vyřídím dceři
12. 5. 2014 16:01
Jaruško, to je krása - k tomu si můžete ještě říkat " žijem si jak na zámku, ať to trvá věčně "+
12. 5. 2014 15:00
nejen u psů se projevuje Pavlovův reflex - náádherná lákavá fotka
12. 5. 2014 14:55
Kralovsky dezert...
12. 5. 2014 12:40
Jarka, pre mňa veľa zmrzliny a menej ovocia, ale to ovocie je o to krásnejšie
12. 5. 2014 12:22
sladké dezerty fakt můžu ukládám
12. 5. 2014 12:04
Krásný receptI v poznámce jsem si hezky početla
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 6 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 16 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 2 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 4 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 5 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 7 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 8 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 9 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 10 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recepty z broskví broskve recepty šťáva z broskví recepty z broskve broskve recept štáva z broskví recept broskve broskve melba co z broskví recept na broskve recept broskve recepty na broskve recepty broskve recept z broskví recept z broskve recepty s broskvi broskve nejdou od pecky postup jak nakreslit psa štava s broskvi desert peach melba
Suroviny: broskve, cukr třtinový, šťáva citronová, lusk vanilkový, víno bílé, maliny, cukr třtinový, víno bílé, zmrzlina
Broskev Melba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YByA
20 názorů