jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Lehký, ovocně laděný moučník pro Merylas

Lehký, ovocně laděný moučník pro Merylas
nahoru
Lehký, ovocně laděný moučník pro Merylas Lehký, ovocně laděný moučník pro Merylas Lehký, ovocně laděný moučník pro Merylas Lehký, ovocně laděný moučník pro Merylas Lehký, ovocně laděný moučník pro Merylas Lehký, ovocně laděný moučník pro Merylas Lehký, ovocně laděný moučník pro Merylas Lehký, ovocně laděný moučník pro Merylas Lehký, ovocně laděný moučník pro Merylas
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Dorty
Doba přípravy Doba přípravy: 1 hod. + chlazení

Suroviny:

»Korpus:
vejce 2 ks,
sůl špetka,
horká voda - 1 lžíce,
moučkový cukru g 50,
vanilkový cukr,
citronová kůra ze 1/4 citronu
polohrubá mouka 60 g,
prášek do pečiva 1/4 lžičky.

»Jogurtová směs:
jogurt bílý velký 380 g,
tvaroh měkký 250 g,
zakysaná smetana jihočeská (hustá) 200 g / 15%,
vanilkový cukr,
cukr moučka dle chuti,
želatinový ztužovač od Dr.Oetkera,
1 dcl teplé, ne vroucí vody.
Čerstvé ovoce - jahody, maliny, rybíz, višně, broskve, meruňky,...

Postup přípravy receptu

»Korpus:
•Dortovou formu (mám průměr 24 cm) si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a troubu si zapneme na 180°C. Ovoce si omyjeme a dáme okapat.
Do dvou misek si rozdělíme bílky a žloutky.
•Bílky si se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
•Žloutky si s cukry a lžící horké vody vyšleháme do pěny, pomalu vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a citron. kůrou a nakonec lehce (už jen vařečkou) vmícháme sníh z bílků.
Hotové těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 15 min. dle vlastního spotřebiče (můžeme zkusit špejlí). Hotový korpus opatrně vyjmeme a dáme vychladnout.
»Jogurtová směs:
•Tvaroh s cukry vyšleháme do hladka, přidáme jogurt se zakysanou smetanou, směs prošleháme a necháme chvíli odstát. Pak ochutnáme a dle chuti dosladíme.
•Do vyšší misky si nalijeme horkou vodu, připravíme si mixér (metličku) a za neustálého prošlehávání vsypáváme želatinový ztužovač. Směs nám nesmí zhrudkovatět.
Rozmíchanou, ještě teplou želatinu vešleháme do jogurtové směsi a necháme pár minut odstát.
Do lehce tuhnoucí směsi opatrně vmícháme ovoce - abychom ho příliš nepoškodili.
Obroučku z dortové formy umyjeme a nasadíme zpět na spodní díl formy s korpusem.
Vychladlý korpus pokapeme šťávou z ovoce, nebo potřeme řidší marmeládou a poklademe jogurotovou směsí. Směs zarovnáme a celý moučník dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) vychladit do lednice.

»Tipy:
Hotový moučník lze ještě poklást ovocem a zalít barevnou želatinou. Nebo do jogurtové směsi ovoce nedávat vůbec a dát ho až na vršek pod želatainu. Nám to ale chutná takto nejvíce.
•Voda na želatinu nemá být vroucí, ale také ne jen pokojové teploty. Pokud bude vroucí, tak směs nemusí ztuhnout a pokud je příliš chladná, tak při míchání dělá hrudky - nerozpouští se správně.

Poznámka

K tomuto moučníku mě inspiroval tento od Merylas
http://www.toprecepty.cz/recept/1816-moucnik-s-tva....
Prošla jsem tu snad všechny moučníky tohoto typu a stejný jsem nenašla. Pokud jsem ho přehlédla, tak ráda dám své fotky k němu a požádám o smazání tohoto rcp.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
31 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Lehký, ovocně laděný moučník pro Merylas"

autor: Sarovka
vloženo: 29.09.2011 09:43:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirko, upečeno, rychlostí blesku snězeno a rodinou velmi chválenosmajliksmajlik Takže předávám velkou pochvalu od rodiny a jeden obrovský bodsmajlik Samozřejmě uloženosmajliksmajlik

autor: Monca.H.
vloženo: 21.09.2011 21:13:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

+27 smajliksmajlik(foto),krém jsem moc nesladila,aby si zachoval svou výborně nakyslou chuť!Byl vynikající,jestli budou ještě maliny,tak zopakujusmajlik
P.S.:Chtěla jsem přidat fotku řezu,ale je moc tmavá-focená rychle večer,ještě než ostatní stihli celý moučníček "sežrat",proto ji radši nepřidávám.

autor: Lenka6 (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.09.2011 17:30:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: lemarti
vloženo: 08.07.2011 10:34:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirečko ten musí být smajliksmajliksmajliksmajlik+ další bodíksmajlik

autor: Koubkova
vloženo: 28.06.2011 18:11:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Povedl se mi a je dobrýsmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 27.06.2011 12:23:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mirca75:Miru, přesně tak a pokračujsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: mirca75
vloženo: 27.06.2011 12:08:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

K tomu psaní - vím, že pár lidiček kteří vařit umí, svým psaním odradím, ale je to jen jejich rozhodnutí a já ho akceptuji. Ale taky vím, že se ještě nikdo nenarodil s vařečkou v ruce a každý z nás byl jednou na úplném začátku svých kuchařských dovedností a byl rád, za každou podrobnost v receptu.
Věřte mi, že když píšu recept, tak se snažím aby byl sice podrobný, ale na druhou stranu prostý všech zbytečných slov, které by odváděly pozornost k nepodstatným věcem. Určitě nejsem z těch, kteří mají recept i s fotkami natukaný za 10 min. (bez urážkysmajlik) a často si recept před vložením dolaďuji tak, aby byl nejlépe pochopitelý.
Já zase nemám příliš v lásce recepty napsané stylem - smícháme, upečeme, potřeme a sníme. Podle toho mnohdy neuvaří i zkušený kuchař...
I mě dokáže odradit v neznámém receptu absence popisu čehosi, co dělám poprvé. Mám ráda u svých "prvotin" jasný popissmajlik.
Své recepty se - z toho mála co znám - prostě jen snažím přiblížit všem, co chtějí uvařit něco dobrého ať jen pro sebe, nebo pro potěšení svých blízkých. Děkuju vám všem za milá slovasmajlik.

autor: mirca75
vloženo: 27.06.2011 11:55:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylassmajlik ani nevíš, jak moc jsi mě potěšilasmajliksmajlik. Jsem ráda, že jsi ho zkusila a dle fotek můžu jen soudit, jak byl výbornýsmajlik. Děkuju Tismajlik.

autor: cathleen
vloženo: 27.06.2011 09:18:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikúžasné, Miri, Maruš!smajliksmajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 26.06.2011 10:48:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mirca75: Miri, tak jsem tento moučník podle Tvého rcp vyzkoušela a díky podrobnému popisu si troufnu říct, že se celkem podařil a konečně se snad nebudu bát, pracovat se ztužovačemsmajliksmajlik Použila jsem červený rybíz a navíc je jen ve hmotě trochu skořicového cukru, protože mi jde tak nějak dohromady s tím rybízem. Název rcp jsi zvolila opravdu výstižně, je opravdu lehký, takový svěží a na léto jak stvořený a hlavně moc chutný. Ještě jednou děkuji, bodík jsem už dala, dnes jen dodávám foto a komentík. A doporučuji vyzkoušetsmajliksmajlik

magdalenka: Vykročila jsi dobřesmajliksmajlik Tak ať se daří, věřím, že budesmajliksmajlik

Ivana41: Tvoje škoda, že jsi nedočetlasmajlik Mě tady na Topkách nebaví číst slohové práce některých uživatelů, ale podrobné postupy a zvlášť od Mirči čtu vždy. Vím, že je na její recepty spolehnutí a opravdu umí!!! Máme v rodině mladičkou začínající kuchtičku, které jsem doporučila Toprecepty. Měla taky několik neúspěšných pokusů - a to jen díky špatně popsanému postupu práce, nebo spíš vůbec nenapsanému a neuvedením přesných gramáží surovin na uvedené množství porcí. Tak to jsem se přesvědčila, jak je to důležité pro začínající. Taky jsem nebyla ze začátku tak důsledná, přesně tohle psát, ale teď vím, že je důležitá každá maličkost a snažím se v dříve vložených receptech dopisovat a upřesňovat. Dotyčné mladé slečně jsem doporučila, aby si vyhledávala recepty raději od určitých autorů a Mirču jsem ji vřele doporučilasmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 25.06.2011 18:14:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, Čoki to povedali aj za mňa...
Dnes som spravila prvý krok, nakúpila som želatíny (viac druhov) aj stužovače...
Aj Merylkine výtvory som vždy obdivovala, aj toto.
Mirka,smajlik

autor: jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.06.2011 17:37:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivana41:Tady http://www.toprecepty.cz/recept/16673-cheesecake--... pod receptem jsou taky zajimave komenty.

autor: isindy
vloženo: 25.06.2011 17:25:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirko, tvoje recepty už jen beze slov boduji smajlik...ale sleduji tě pečlivě, to mi věř smajlik tento dort zkusím velmi ráda, parádní dobrota pro letní dny smajliksmajlik

autor: chocolate
vloženo: 25.06.2011 17:07:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já se domnívám, že při popisu přípravy pokrmu je důležitý přesně popsaný postup (díky kterému je zaručen poloviční úspěch, vyjma kvalitního receptu a surovin).Eliza to napsala dokonale a vystihla i to, co si myslím o Mirčiných receptech já.I já jsem si myslela, že vaření ovládám, ale až Mirčiny rady, tipy a triky moji kuchyň povznesly o level výš.Viz její houskové a bramborové knedlíky, šťávy k masům, masové rolády a moučníky atd....smajlik
Kdo umí, ten umí a kdo neumí, tak má dvě možnosti, buď se přiučí nebo holt zůstane ve své ulitě a čumísmajlik.

autor: Eliza
vloženo: 25.06.2011 11:24:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivana41: Ivanko, když jsem sem přišla, myslela jsem si, že vařit umím a mám se o co podělit... Ale teprve díky Mirče, jejím podrobně napsaným receptům i odpovědím na moje, mnohdy i naivní otázky, jsem se naučila dělat například skutečně dobré omáčky (takové, které chutnají jako od babičky), nebo skvělé, lesklé šťávy k masu, kynuté těsto...ad. Zjistila jsem, že dobrá kuchyně není jen o kvalitních surovinách, ale také o technologických postupech, které Mirča ovládá opravdu dokonale.
Mirčo, díky.smajlik

autor: Ivana79
vloženo: 25.06.2011 10:19:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirča,ďakujem za odpoveďsmajlikJe to dobrý nápad s tým cukromsmajlikJa neviem presne aké odrody máme,je ich asi viac a sú sladké,ale potom sú už zase moc mäkké a to nemám rada.Na jedenie si trhám také tvrdšie a práve tie by moli byť kyselé v tom múčniku.Ale už si nejak poradímsmajlik

autor: mysulka
vloženo: 24.06.2011 19:15:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: mirca75
vloženo: 24.06.2011 19:10:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivano41smajlik, je mi líto, že Tě nebaví čtení. Je známo, že se snažím recepty rozepisovat i pro ty, co s vařením teprve začínají a ti co vařit / péct už umí, si z receptu dokáží vybrat jen to, co potřebují vědět. Přeji Ti, ať najdeš ten správně krátký recept.

autor: zizala
vloženo: 24.06.2011 19:04:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivana41: smajlik Škoda to je, ale hlavně Tvojesmajlik Je dost lidí, kterým čtení nevadí smajliksmajlik Já takové podrobnější popisy vítám a doporučuju je dcerám, jako začátečnice tam najdou vše, co potřebujou smajlik

autor: Ivana41
vloženo: 24.06.2011 18:43:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Může být výborný, ale nešlo by to popsat nějak meňě podrobně, takto dlouhý recept mě nebaví číst, škoda vypadá dobře, ale to si najdu nějaký kratšísmajlik

autor: mirca75
vloženo: 24.06.2011 10:08:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivano79smajlik určitě se meruňky hodí. Nevím jaký máte druh - my máme Velkopavlovickou a ta má plody krásně do červena a slaďoučké. Jen někdo nemusí na těchto plodech (meruňky, broskve,..) tu slupku, tak jí lze oloupat škrabkou na zeleninu. Nebo můžeš meruňky nakrájet na kousky, prosypat cukrem a nechát odstátsmajlik.

autor: Ivana79
vloženo: 24.06.2011 09:55:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Aj mne sa tento recept moc páči a hodí,ale chcela by som to urobiť s marhuľami,ktorých máme v záhrade tonysmajlikLen neviem,či sa tam hodia...nebude to kyselé?Aj keď v recepte sa meruňky spomínajúsmajlik

autor: spagetka
vloženo: 24.06.2011 09:47:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

vloženo: 24.06.2011 09:43:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc krásný receptík i s tím názvemsmajliksmajlikFoto jako vždysmajlikRecept si ukládám,líbí se mismajlik+18smajlik

autor: Fantom
vloženo: 23.06.2011 23:56:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mirca75:jo šikovný ručičkysmajlik

autor: Patricie
vloženo: 23.06.2011 23:00:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikMIrečko, krásně se tě dort povedl. Fotky jako vždy mádherné.smajlik+

autor: mirca75
vloženo: 23.06.2011 21:21:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Všem moc děkuju za milé komentářesmajlik a doufám, že někdo vyzkoušíte a dáte vědět...smajlik.
Sodovkosmajlik ovocný jogurt je taky dobrá volba, jen u nás hraje prim spíš jogurt bílý s přimíchaným ovocem. Na toto množství surovin jeden ztužovač stačil - moučník během pár hodin krásně ztuhl.
Chocolatesmajlik váhu jogurtu už jsem doplnila.
Merylassmajlik s názvem nic dělat nebudusmajlik, je to mé díky Tobě za to, že jsi mi dodala odvahu, se želatinou jako takovou pracovat...smajlik.

autor: mirca75
vloženo: 23.06.2011 21:07:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Arlenosmajlik ano, moučník bude jen nižší a pokud chceš vyšší, tak vše udělej z dvojnásobné dávky. A tuk tam opravdu není žádnýsmajlik.

autor: Jenny
vloženo: 23.06.2011 21:07:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: chocolate
vloženo: 23.06.2011 20:29:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super receptsmajlik.Mám dotaz-jogurt velký myslíš 500g?

vloženo: 23.06.2011 20:27:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miruš, ty holt umíš, no..smajlik

autor: zizala
vloženo: 23.06.2011 18:33:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to náramně jedle smajliksmajlik

autor: Sodovka
vloženo: 23.06.2011 17:04:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirco, posílám ti bodíka za precizně napsaný recept a pěkné fotečky.smajlik smajlik
Tyhle moučníky jsou skvělé. Dělám je dost často zejména v tomhle období. Krém se dá různě kombinovat. smajlik Někdy místo bílého jogurtu dávám hustý, ovocný jogurt. smajlik Třeba jahodový. Někdy ovoce naskládám na vrch krému a zaliji dortovou želatinou. Jindy zas ovoce v jogurtovo-tvarohové směsi rozmixuji. smajlik Třeba takové jahody jsou ideální na rozmixování do jogurtovo-tvarohových krémů. smajlik Dodají krém znamenitou chuť a i barvu. smajlik Jenom upozorňuji, že ztužovač za studena od Dr.Oetkera je na množství ingrediencí 750g. smajlik Když mám větší množství ingrediencí,tak dávám raději 2 ztužovače. smajlik http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...

autor: Merylas
vloženo: 23.06.2011 16:44:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Miruš, vypadá nádherněsmajliksmajlik Opravdu ho budu muset vyzkoušet, se ztužovačem se mi v minulosti nedařilo, i když vím, že je všeobecně dost používaný. Já vím, že je to rukamasmajlik Taky smajlik na název receptu, Miri, co s tím udělášsmajlik To je totiž pro mě hozená rukavice a budu se muset s tím ztužovačem fakt popratsmajliksmajliksmajlik Jinak se Ti opravdu moc podařilsmajliksmajlik

vloženo: 23.06.2011 16:01:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Úžasný.smajlikZrovna dnes jsem koupila velký jahodový jogurt s podobným úmyslem něčeho takového.Tak uvidímesmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 23.06.2011 14:43:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirko, moc hezky vypadá tvůj moučník a nepochybuji, že je i dobrý. Podobný dělávám formou tunelu, takže chuť si umím představit a dávám bodíksmajliksmajlik+4

autor: maris
vloženo: 23.06.2011 14:42:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mirco - velká krása, jako všechno od Tebesmajliksmajlik+

autor: Arlena
vloženo: 23.06.2011 14:30:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mohu se jen zeptat: kdybych použila 26 cm formu tak by byl moučník akorát nižší, ale to by nevadilo, ne?

A ještě v receptu není opravdu žádný tuk? (to se mi velice líbí, ale ještě jsem něco takového nepekla)

autor: misza
vloženo: 23.06.2011 14:27:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirčo moc hezkésmajlik

autor: Kvety
vloženo: 23.06.2011 14:26:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuju, určitě se do toho pustím, je to přesně to, co jsem hledala

autor: mirca75
vloženo: 23.06.2011 14:09:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kvetysmajlik formu mám o průměru 24 cm. Zapoměla jsem to dopsat do receptu, ale hned to napravuji. Děkujusmajlik.

autor: Kvety
vloženo: 23.06.2011 14:02:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zrovna sedím u PC a hledám nějaký lehký ovocný dort a najednou se objevil váš recept smajlikMůžete mně napsat,jak velkou formu mám na toto množství použít?


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

moucnik z hotoveho korpusu výborný letní moučník moučník se zakysanou smetanou a ovocem lehke letni dorty se zakysanou smetanou lehké pokrmy z višní lehký moučník s ovocem lehký jogurtový dort zakysaná smetana recepty moučníky lehky ovocny moučnik lehký recept na moučník s ovocem a želatinou lehké ovocné moučníky lehký moučník letní dezerty recept se zakysanou smetanou dort za studena s ovocem a zakysanou smetanou výborný lehký letní moučník lehké moučníky recept letni lehky moucnik lehký ovocný dezert lehký moučník se zakysanou smetanou moučníky ze zakysané smetany lehký moučník z bílků lehký letní moučník letní moučníky se smetanou vaření s merylas lehké vaření lehký jogurtový krém jak oloupat broskve lehký moučník s jogurtem nebo kysanou smetanou moučník pro letní dny lehký moučník z jahod nějaký dobrý moučník recept na lehký moučník lehký moučník na léto lehký moučník z bílého jogurtu lehké recepty úžasný lehký moučník z bílku recepty na lehké moučníky lehké letní moučníky lehký lahodný moučník dort se želatinou a ovocem lehký moučník s želatinou lehké moucniky




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty