Cappuccino koláčky - cukroví
Recept ještě nebyl hodnocenMouku smícháme v míse se suchým cappuccinem a cukry. Přidáme žloutek, změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu odležet alespoň dvě hodiny. Pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 130 kJ / 31 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,27 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,27 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,67 g |
– nenasycené | 0,29 g |
–– mononenasycené | 0,27 g |
–– polynenasycené | 0,03 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 4 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 3,27 g |
– cukry | 3,27 g |
––– laktóza | 3,20 g |
Mouku smícháme v míse se suchým cappuccinem a cukry. Přidáme žloutek, změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu odležet alespoň dvě hodiny. Pak…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, teplou (ne vařící) kávu a pro výraznější kávovou chuť ji můžeme použít i částečně s lógrem. Vše promícháme, přisypeme…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, teplou (ne vařící) kávu a pro výraznější kávovou chuť ji můžeme použít i částečně s lógrem. Vše promícháme, přisypeme…
Z bílků ušleháme pevný sníh a pak do něj pomaloučku našleháme trochu cukru a postupně pak přidáváme žloutky, poprášené moukou a pak další cukr, capuccino a pečeme do…
Postupně upečeme 3 korpusy různé velikosti, podrobný postup na upečení korpusu je v poznámce. 1. korpus je z uvedeného množství, na 2. a 3. korpus uděláme těsto…
Vypracujeme těsto, dáme na 2 hod.do chladu, vykrajujeme třeba hvězdičky a pečeme při 180°C asi 10 min. Pak rozválíme marcipán vykrájíme hvězdičky. Slepujeme dvě upečené…
Smetanu vyšleháme s cukrem a cappuccinem téměř dotuha, přidáme mascarpone (lze použít i tvaroh nebo smetanovou domácí lučinu) a vše došleháme na hladký krém. Krémem…
Z bílků ušleháme pevný sníh a do něj pomaloučku našleháme trochu cukru a postupně přidáváme žloutky, další cukr a nakonec moukou se sodou. Nalijeme do silikonové nebo…
Korpus : z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme žloutky a cukr. Vmícháme mouku smíchanou s oříškama. Pečeme ve vymazané a hr.moukou vysypané dortové formě průměr cca 24…
Korpus : z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme žloutky a cukr. Vmícháme mouku smíchanou s oříškama. Pečeme ve vymazané a hr.moukou vysypané dortové formě průměr cca 24…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Jak uchovat hroznové víno, borůvky či jahody čerstvé až dva týdny? Pomůže trik se zavařovačkou
5 skvělých nápadů, jak nejlépe využít rakytník: Voňavý sirup, likér i džem se v zimě budou hodit
Silvestrovské vepřové koleno: Jak ho upéct, aby bylo nádherně měkké, šťavnaté a na povrchu krásně křupavé