Překládané tvarohové pagáčky
Recept ještě nebyl hodnocenDrobné pagáčky z kynutého těsta jsou skvělé jako pohoštění například k vínu. Do těsta přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a pagáčky plníme strouhaným sýrem. Díky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Drobné pagáčky z kynutého těsta jsou skvělé jako pohoštění například k vínu. Do těsta přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a pagáčky plníme strouhaným sýrem. Díky…
Všichni známe klasické jednohubky z pečiva, ale co takhle je připravit z kynutého těsta? Po upečení je rozkrojíme, naplníme vajíčkovou pomazánkou a ozdobíme. Na stole se…
Zelí omyjeme, nakrouháme na tenké nudličky a rukou pomačkáme, aby zkřehlo.Mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme, meruňky pokrájíme na kostičky, větší rozinky můžeme…
Ryba a bramborový salát jsou tradičně na Vánoce. V tomto případě si však obdobu svátečního jídla můžete připravit kdykoliv. Svěží salát s řapíkatým celerem doplňuje…
Začneme nádivkou - nakrájíme dva dny staré housky na kostičky, polijeme mlékem nebo smetanou, přikrájíme jarní cibulku.Oddělíme si vejce, žloutek dáme do misky k…
Také hledáte ten nej recept na vánoční štolu? Už nehledejte! Vyzkoušejte tento recept na mini štoly. Budou se dobře připravovat i péct a ještě pohodlněji konzumovat, a…
Zelí očistíme, omyjeme a vyřízneme tuhý košťál. Potom nakrájíme, nebo nahrubo nastrouháme a dáme do hlubší mísy.Osolíme, promícháme a necháme nejméně 20 minut odležet.Z…
Hledáte inspiraci na výborné cukroví? Jednoduché těsto z másla, oříšků a čokolády vypracujeme a vykrajujeme z něj libovolné tvary. Ty po upečení slepujeme libovolným…
Cukroví tohoto typu se dělá většinou jako poslední, abychom zužitkovaly všechny zbytky, odřezky a drobky z předešlého pečení. Stačí si jen pohrát s tvarováním hmoty a…
Z perníkového těsta zpravidla vykrajujeme drobné tvary, které nám připomínají, že je za okny zima a přichází vánoční čas. Stejně tak však můžeme z těsta postavit…
Vánoční řezy, skládající se z kakaového korpusu, náplně z pudinku a Nutelly, potřené karamelovou šlehačkou, sklidí úspěch u sváteční návštěvy a vytvoří dokonalou…
Co by to bylo za Vánoce bez vanilkových rohlíčků, obalených v moučkovém cukru? Česká vánoční klasika není složitá na přípravu a tak pokud s pečením teprve začínáte, dle…
V těchto košíčcích je použita nezvyklá náplň z bílého máku. Společně se skořicí a rumem dává cukroví lahodnou chuť. Bílý mák má oříškovou chuť, proto ho lehce můžete…
Štola je druh pečeného moučníku patřícího k Vánocům. Má tvar bochníčku, který má připomínat „malého Ježíška zabaleného v plenkách“. Malé štoličky můžeme připravovat i…
Štola je druh pečeného moučníku patřícího k Vánocům. Má tvar bochníčku, který má připomínat „malého Ježíška zabaleného v plenkách“. Malé štoličky můžeme připravovat i…
Výborné ořechové čtverečky se slaným karamelem a čokoládovou polevou na povrchu, se díky křehkému těstu v ústech krásně rozplynou, ale sladká chuť zůstane ještě chvíli…
Vyšleháme změklé máslo s cukrem. Přidáme vejce, jedno po druhém, nedáváme najednou. Vyšleháme do krémové konzistence. Přisypeme prosátou mouku společně s kypřícím…
Žebírka při okrajích nařízneme, do poloviny odřízneme od kosti, osolíme a v oleji po obou stranách opékáme. Měkká žebírka dáme na nahřáté talíře.Jablka oloupeme,…
Je to moučník, a přitom to dort ani koláč není. Je to lahodný dezert vytvořený z pomerančové šťávy, džusu a agaru, nazdobený před podáváním šlehačkou a pudinkem. Želé…
V tomto receptu jsou plátky jablek na korpusu z křehkého těsta potřeném pikantní zavařeninou. Na závěr jsou navíc pokryty čepicí sladkého zapečeného sněhu z bílků.…
Věnečky, z těsta vonícího po pomerančích, posypané arašídy a cukrem, krásně křupou v ústech a jejich příjemně sladká pomerančová chuť vám v nich zůstane ještě dlouho po…
Křehký bílkový korpus ve tvaru srdce promazaný a zvlhčený čokoládovým krémem je ideálním dárkem a nejen ke svatému Valentýnu. Jeho příprava není složitá a zdobení velmi…
Velikonoce se blíží, tak si s námi zkuste upéct ořechového beránka podle tohoto léty prověřeného receptu. Pocukrovaný nebo politý polevou pak bude ozdobou každého stolu…
Abychom upekli krásného beránka, který bude zdobit velikonoční stůl, nemusíme hledat náročný recept. Postačí připravit klasické olejové těsto se sněhem z bílků, přidat…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28