Letní bramborový salát s cuketou
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory a cibuli oloupeme, ostatní suroviny podle potřeby očistíme. Cibuli nakrájíme na jemná půlkolečka, rajčátka na čtvrtky nebo půlky, ostatní zeleninu na kostičky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory a cibuli oloupeme, ostatní suroviny podle potřeby očistíme. Cibuli nakrájíme na jemná půlkolečka, rajčátka na čtvrtky nebo půlky, ostatní zeleninu na kostičky,…
Postup: 1. Nejdříve si připravíme srdíčkové krutony: Plátky toastového chleba trochu rozválíme válečkem a srdcovým vykrajovátkem vykrajujeme malá srdíčka (na 1 plátek…
Nakrájené brambory vaříme do poloměkka ve slané vodě. Scedíme a necháme v teple.Během vaření brambor předehřejeme troubu na 160°C (325°F). Do zapékací misky dáme…
Těstoviny: Typ penne vařit v osolené vroucí vodě 10 minut. Scedit, okapat a v hrnci přelít olivovým olejem. Přidat 3 polévkové lžíce jemně strouhaného parmezánu a…
Troubu nastavíme na horkovzdušnou funkci a rozehřejeme na 160°C. Brambory oloupat a rozčtvrtit, rajčátka rozpůlit.Brambory dát s 1 lžičkou soli do hrnce, zalít vodou,…
Kuřecí prsíčka rozkrojíme na plátky a velmi jemně naklepeme.V hmoždíři rozdrtíme lískové oříšky, přidáme nakrájené bazalkové listy, rozetřený česnek, sůl, pepř a vše…
Toto nie je recept ako taky ale ako spravit z lacneho tvrdeho masa pochutku bez toho aby ste ho museli rozmlatit tlcikom ale dat do kuchty. 1- Tvrde maso nema rado…
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu, na poslední 3 minuty varu k nim vhodíme na menší kousky pokrájené fazolky. 2. Mezitím si do misky vyklopíme tuňáka i s…
Na oleji opečeme hovězí a jehněčí maso, přidáme byliny, česnek, ocet, kapary, koření a sůl. Přidáme několik lžic vody či vývaru a dusíme přibližně 20 minut. Přidáme…
Sáček se štíhlými nudlemi rozstřihneme a dáme ohřát na 1-2 minuty do mikrovlnky ( pak jdou nudle od sebe pěkně oddělit a nelámou se). Smícháme se všemi ingrediencemi a…
Vsechny suroviny na testoviny smichame, vypracujeme hladke testo, ktere zabalime do mikrotenove folie a nechame v chladu cca 45 minut odpocinout. Porek nakrajime na…
Těstoviny / špagety/ uvaříme v osolené vodě podle návodu. Dáme si stranou jeden šálek vody z uvařených těstovin a vlijeme do větší misky. Přidáme pokrájené plátky z…
1. Lososa osolíme, okořeníme citronovým pepřem a opečeme na olivovém oleji dozlatova. Dáme stranou a udržujeme v teple. 2. Do výpeku vlejeme citronovou šťávu (já…
Česnek prolisujeme a maso z obou stran potřeme. Cibuli nakrájíme na klínky a zbylým česnekem dáme do pekáčku. Maso položíme na cibuli, podlijeme a na každý kousek dáme…
Předehřejte troubu na 200°C.Ohřejte velký hrnec osolené vody do varu a přidejte těstoviny. Vařte, dokud nejsou takzvaně al dente nebo vařte 10-13 minut.Mezitím v…
Maso si nejdříve naložíme do sečuánského pepře a soli. Napícháme na špejli a na grilovací pánvi opečeme z obou stran aspoň 4 minutky. Brambory jsem krátce předvařila v…
Do pekáčku vytřeného olejem dáme na kolečka nakrájenou cibuli a bambusové výhonky (bez šťávy). Dále na vše položíme lososa kůží dolů. Mírně osolíme, opepříme, posypeme…
Na rozehřáté máslo vložíme do hrnce na tenká kolečka pokrájené šalotky a jak zesklovatí, přidáme maso pokrájené na větší kousky (špalíky), anglickou slaninu pokrájenou…
Do misy si dame kremovy syr, pazitku, kren, kapary, sul, pepr a citronovou kuru a dobre umichame do hladkaKrajice chleba si dame na val a kulatou formickou na cukrovi …
Filety z pstruha necháme pomalu rozmrazit a nasekáme na několik menších filetů, každý osolíme, opepříme a jemně obalíme v mouce.Na rozpáleném oleji filety z obou stran…
Květák rozebereme na růžičky, vložíme do sáčku, přidáme olej a pořádně protřepeme, aby se květák obalil olejem. Pekáček po dně posypeme jemně solí, poklademe květákem a…
Osušený filet zasypeme solí smíchanou s cukrem a necháme hodinu marinovat. Poté filet umyjeme ve studené vodě a osušíme.Ostrým nožem nakrájíme na co nejtenčí plátky.…
Osušený filet zasypeme solí smíchanou s cukrem a necháme hodinu marinovat. Poté filet umyjeme ve studené vodě a osušíme.Ostrým nožem nakrájíme na co nejtenčí plátky.…
Troubu si předehřejeme na 200°C.Rybu osolíme a opepříme po obou stranách. Pekáček vymažeme olejem, poklademe stonky z petrželky a vložíme filety v jedné vrstvě.Do mixéru…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Vystavte své kuchyňské nádobí na odiv!
Ladislav Špaček radí, jak se zachovat při placení v restauraci: Nedat „dýško“ je neobvyklé, v Americe vyžadují i 18 %, říká expert na etiketu
Omáčka z hub dušených na pivu je jednoduchá a skvěle chutná: Má říz po česneku a budete si ji chtít přidat