Rybíz á la brusinky
Recept ještě nebyl hodnocenLehce pikantní rybíz á la brusinky můžeme podávat nejen společně se svíčkovou nebo podobnou omáčkou, ale skvělý bude také třeba ke kuřeti. Příprava není složitá a hotový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lehce pikantní rybíz á la brusinky můžeme podávat nejen společně se svíčkovou nebo podobnou omáčkou, ale skvělý bude také třeba ke kuřeti. Příprava není složitá a hotový…
Rajská omáčka je základní kámen dobrých omáček pro mnohou začínající kuchařku. Přidejte domácí kynuté knedlíky a budete za vycházející kulinářskou hvězdu pro vaše…
Do mísy nasypu mouku, cukr a sůl, vše promíchám, udělám důlek a do něj naliji ve vlažném mléce a lžičce cukru zmlazené droždí. Trošku zapráším moukou a nechám pracovat…
Suroviny na nálev uvaříme. Na dno každé sklenice dáme: 4 ks pepře, 2 ks nového koření, 2 ks hřebíčku, 1/2 káv. lžičky hoř. semínka, pár koleček mrkve, cibule a kousek…
Pracnější příprava, ale o to luxusnější je výsledek - domácí rybízová zavařenina ovoněná kořením a rumem. Bude chutnat v kombinaci masových jídel, jako ozdoba paštik,…
Do rýže při vaření přidáme ještě pokrájenou uvedenou zeleninu, rýže pak skvěle chutná jako příloha k masu nebo k omáčkám apod. Nejradši mám rýži Basmati.
Maso osolíme, pokmínujeme, dáme do pekáče, přidáme česnek, větší kusy cibule a sádlo. Přikryjeme a pečeme v troubě, před dokončením pečení odkryjeme. Měkké maso…
Ořechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice…
Rádi startujete den se sladkou snídaní? Ale nechcete přitom příliš hřešit? Zkuste připravit buchtu plnou zdravých a přitom přirozeně sladkých přísad. Pochutnáte si a…
Pečený čaj připravovaly už naše babičky. Voňavá směs pečeného ovoce, koření a rumu zalitá horkou vodou dokáže v chladném počasí rychle zahřát a navíc si na ní pochutnáte…
Houbová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony…
Indická jídla jsou někdy zdlouhavější na přípravu, ale výsledek je velmi chutný. Dhál neobsahuje žádné maso, přesto je sytý a výživný díky obsahu luštěnin. Lahodnou nebo…
Hovězí srdce zbavíme loje, naporcujeme na přijatelné kusy a prošpikujeme slaninou. V tlakáči rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, srdce na ni zprudka orestujeme,…
Uzené maso vložíme do studené vody tak, aby bylo zcela potopené. Přidáme omytou a rozpůlenou cibuli i se slupkou, lehce podrcený stroužek česneku, 2 bobkové listy, nové…
Do sklenice 0,7 l nejdříve vložíme kopr, listy černého rybízu, tenké plátky křenu, cibule a mrkve. Vkládáme okurky, které postupně prokládáme křenem, cibulí a mrkví. …
Všechno koření dáme do hmoždíře, roztlučeme a prosijeme přes jemné sítko. Cibuli a česnek nakrájíme i na větší kousky, bude se to mixovat.Na lžíci sádla orestujeme…
Malý Péťa se zeptal a umíš sekyrkovou jak v té pohádce? Protože jsem ho znal, celý já. Tak jsem řekl, já umím jen hřebíkovou. Tak jí uvař, zněla prosba. Jenom když mi…
Nejdříve si připravíme těsto: brambory řádně vydrbeme kartáčkem pod vodou a dáme vařit i se slupkou doměkka. Vodu osolíme. Zatímco se nám brambory vaří a poté budou…
Maso očistíme, zbavíme blan. Bylinky nasekáme na jemno. Panenku v nich obalíme a důkladně vmasírujeme. Připravíme si čistou utěrku ( já použila plenu ) a na ní…
V hrnci na tuku zpěníme nasekanou cibuli, necháme rozvonět koření a lehce zkaramelizovat cukr. Přidáme protlak, promícháme a podlijeme mírně vodou. Dobře rozmícháme,…
Osvěžující chuť pomeranče, kyselost citronu a vůně vanilky a hřebíčku se dokonale snoubí v tomto výborném likéru. Ovoce a koření spolu s cukerným roztokem, slivovicí a…
Jehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté,…
Vsetky koreniny pomalicky, na najslabsom ohni opekame na panvicke (bez oleja), az kym nezmenia farbu a nerozvinu svoju vonu. Najlepsie je opekat ich po jednom, pretoze…
Hrušky jsou nedoceněný poklad našich zahrádek. Nejen, že jsou velmi zdravé, zmírňují trávicí obtíže a jiné lidské neduhy, ale jsou velmi chutné a mohou být základem…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06