Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koření hřebíček - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Rybíz á la brusinky

Rybíz á la brusinky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Lehce pikantní rybíz á la brusinky můžeme podávat nejen společně se svíčkovou nebo podobnou omáčkou, ale skvělý bude také třeba ke kuřeti. Příprava není složitá a hotový…

brymi

70 min

Rajská omáčka s karamelem

Rajská omáčka s karamelem

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Rajská omáčka je základní kámen dobrých omáček pro mnohou začínající kuchařku. Přidejte domácí kynuté knedlíky a budete za vycházející kulinářskou hvězdu pro vaše…

Hella

65 min

Kohoutí hřebeny

Kohoutí hřebeny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Do mísy nasypu mouku, cukr a sůl, vše promíchám, udělám důlek a do něj naliji ve vlažném mléce a lžičce cukru zmlazené droždí. Trošku zapráším moukou a nechám pracovat…

Okurky nakladačky

Okurky nakladačky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na nálev uvaříme. Na dno každé sklenice dáme: 4 ks pepře, 2 ks nového koření, 2 ks hřebíčku, 1/2 káv. lžičky hoř. semínka, pár koleček mrkve, cibule a kousek…

Džem z červeného rybízu

Džem z červeného rybízu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pracnější příprava, ale o to luxusnější je výsledek - domácí rybízová zavařenina ovoněná kořením a rumem. Bude chutnat v kombinaci masových jídel, jako ozdoba paštik,…

Roxana

85 min

Ořechovka - likér

Ořechovka - likér

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ořechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice…

leosek

30 min

Pečený čaj od kámošky

Pečený čaj od kámošky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Pečený čaj připravovaly už naše babičky. Voňavá směs pečeného ovoce, koření a rumu zalitá horkou vodou dokáže v chladném počasí rychle zahřát a navíc si na ní pochutnáte…

lidka58

55 min

Nejchutnější houby v octě

Nejchutnější houby v octě

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Houbová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony…

Jenda1

85 min

Sladkokyselé okurky

Sladkokyselé okurky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do sklenice 0,7 l nejdříve vložíme kopr, listy černého rybízu, tenké plátky křenu, cibule a mrkve. Vkládáme okurky, které postupně prokládáme křenem, cibulí a mrkví. …

Hřebíková polévka

Hřebíková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Malý Péťa se zeptal a umíš sekyrkovou jak v té pohádce? Protože jsem ho znal, celý já. Tak jsem řekl, já umím jen hřebíkovou. Tak jí uvař, zněla prosba. Jenom když mi…

jan.alois

60 min

Noky v červeném zelí

Noky v červeném zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nejdříve si připravíme těsto: brambory řádně vydrbeme kartáčkem pod vodou a dáme vařit i se slupkou doměkka. Vodu osolíme. Zatímco se nám brambory vaří a poté budou…

rebeka

90 min

Pomerančový likér ze slivovice

Pomerančový likér ze slivovice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Osvěžující chuť pomeranče, kyselost citronu a vůně vanilky a hřebíčku se dokonale snoubí v tomto výborném likéru. Ovoce a koření spolu s cukerným roztokem, slivovicí a…

ivulinka

35 min

Marinované, pomalu pečené jehněčí

Marinované, pomalu pečené jehněčí

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté,…

aisha

315 min

Garam masala

Garam masala

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Vsetky koreniny pomalicky, na najslabsom ohni opekame na panvicke (bez oleja), az kym nezmenia farbu a nerozvinu svoju vonu. Najlepsie je opekat ich po jednom, pretoze…

michsamant

60 min

Hruškový kompot

Hruškový kompot

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Hrušky jsou nedoceněný poklad našich zahrádek. Nejen, že jsou velmi zdravé, zmírňují trávicí obtíže a jiné lidské neduhy, ale jsou velmi chutné a mohou být základem…

Lucis

70 min

1 4 5 6 7 8 38

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více