Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvas Žitný - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Chleba  z pravého kvásku

Chleba z pravého kvásku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vezmeme kvásek z lednice a přelijeme do misky. Oživíme ho žitnou moukou a vlažnou vodou a vše společně zamícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme přes noc nakynout. Poté…

Kmíňák

Kmíňák

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Suroviny dáme do pekárny tekuté, sypké, na mouku kvásek, mimo od droždí a zapneme program Celozrnný - má delší kynutí. Před třetím kynutím můžeme pomoučenou rukou…

Špekové dalamánky

Špekové dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na rozkvas promícháme dohromady a zakryté necháme v teple místnosti asi 12 hodin kvasit. Pokud použijeme celozrnnou mouku, přidáme trochu vody navíc – místo 180…

Pain de Campagne (česká verze)

Pain de Campagne (česká verze)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

K hotovému rozkvasu v míse přidáme zbytek surovin a vypracujeme řidší těsto. Není třeba mísit dlouho, těsto se zpevní budoucím překládáním.Vymísené těsto přeložíme do…

Chleba z DP s bramborem

Chleba z DP s bramborem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Všechny suroviny dáme do formy pekárny, nejprve tekuté, pak sypké. Droždí a kvásek nahoru na mouku, každý do jiného rohu nádoby.Použijeme program Základní (Klasik). …

Pšeničné bagetky z kvásku

Pšeničné bagetky z kvásku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Uděláme rozkvas a necháme nejlépe přes noc pracovat při pokojové teplotě.Ráno smícháme všechny ingredience a na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto.Rozdělíme na…

Myšákův bochník

Myšákův bochník

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

10-12 hodin předem připravíme rozkvas - ve vodě rozmícháme kvásek, dobře vmícháme obě mouky a zakryté necháme v teple místnosti kvasit.Hotový rozkvas má zvětšený objem,…

Grahamový chléb

Grahamový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijeme program Základní, velikost bochníku 1000 g, kůrka nejtmavší…

cathleen

180 min

1 2 3 4 5 6 7

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více