Celokváskový pšenično-žitný chléb
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 588 kJ / 858 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,38 g |
Tuky | 4,38 g |
Vláknina | 19,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 170,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chlebík praskl, ale na chuti mu to neubralo.
Má pevnou, křupavou kůrku, pružnou střídu, plnou pravidelných pórů a je výborný i na druhý den.
Tento chlebík dělávám i z 1,5 dávky, váží pak hotový asi 1 300 g.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2023 18:09
magdalenka: Nejsi sama, já taky žasnu, co všechno se dá přidat do chleba, aby tě ani náhodou nenapadlo, si ho koupit. Československé rohlíky peču týdenně 2 x a taky veky, ale ten chléb se mi nezadaří a nezadaří. Na to jsem levá! Nu což, aspoň rohlíky a veka se dá jíst! Pokusila jsem se taky o žitný kvásek, no nechtějte vědět, jak to dopadlo, och!
17. 11. 2023 17:44
Veronika.Hrozna: už sme ho zjedli, pečiem teraz ďalší. V obchode už nekupujeme chlieb, iba výnimočne. Z obchodu nám tie chleby plné všeličoho, nechutia. Doma dám múku, kvások, vodu a soľ. A keď si v predajni čítam zloženie...žasnem.
17. 11. 2023 17:32
magdalenka: Krásný, kdyby se z něj dalo ukrojit, jen ždibec, jen kousek kůrky, nebo aspoň čichnóóóut....mňam.
17. 11. 2023 09:46
magdalenka: nádherná fotka, děkuji mnohem lepší, než ta moje dala jsem tu tvoji jako hlavní, bude mi zdobit recept
17. 11. 2023 09:32
Včera som siahla po tomto recepte, samozrejme, ako vždy je výsledok výborný, hoci som sa bála väčšieho množstva žitnej múky. V mise cesto kvasilo až 4 hodiny, v ošatke 2. Chladnejšia kuchyňa, alebo slabší kvások - neviem, kvások maká už od februára, sem tam ho omladím. Jediným a veľkým problémom je, že chlebík je malý, mala som piecť z 1,5 dávky. Pridávam foto - pred pečením som chlieb narezala a ešte takto sa otvoril. Krásne chrumká!
9. 11. 2023 20:06
EvaSk: řekla bych, že max. o 80 %, není to jako u droždí
9. 11. 2023 18:42
Chtěla bych se autorky Ivy zeptat: takovýto hodněkváskový chleba, o kolik má při kynutí v míse zvětšit objem, o 80%, nebo v tomto případě stačí míň?
17. 5. 2020 16:20
Nevěsta mi koupila v Lidlu sušený kvásek od dr. Oetkera ,jen mi to volala ,tak jsem ho ještě neviděla, máte s ním někdo , prosím , zkušenost ,? Domácí kvásek neumím a ráda bych zkusila tento chleba
Děkuji
Děkuji
4. 12. 2019 12:22
SilviaD: díky!
4. 12. 2019 12:02
Mám tento chlebík rada lebo toto je pre mňa chlebík bez roboty - netreba ho prekladať. Len zarobím rozkvas, pridám suroviny, nechám vykysnúť, dám do ošatky dokysnúť, strčím do rúry a hotovka. Obyčajno-neobyčajný a hlavne chutný chlebík je na svete. Nie je náročný a rozmananý Netreba s ním robiť žiadne caviky
13. 1. 2018 20:16
eevza: děkuju
13. 1. 2018 20:01
cathleen: tak tehle je dokonalej! můj ideál. Škoda,ze nemohu dát milion bodů!
13. 1. 2018 19:23
eevza: doufám, že se kocour povedl a chutnal
13. 1. 2018 14:31
Kocour už je v troubě moc se těším!
31. 12. 2016 11:17
Hedwika: moc mě těší, že chleby chutnají a daří se díky za zprávu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 19 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 19 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 6 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 7 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 11 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 12 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 12 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 12 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 12 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 13 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Cibule v naší kuchyni - snadno dostupná léčivá síla z přírody. V těchto receptech nesmí chybět!
Jak pěstovat cibuli zimní, sečku. Mrazuvzdorná vytrvalá rostlina je cenným přírůstkem do zahrady
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Další recepty
Tématické fráze: proč praská chleba proč praská chleba při pečení pšenicno zitny chleba proč praská při pečení chleba žitný chléb recept pšenicno žitny chleb recept na chleba robot na chleba proč praská chléb psenicno zitny chleb recept celokvasovy chleba celokváskový žitný chleba recept pšenično žitný chleba recept chleba při pečení praská proč chleba praská recept na žitný chleba proč mám u chleba vzduchovou bublinu proč při pečení praská chleba proč při pečení praská chléb
Suroviny: voda, kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kmín celý
Celokváskový pšenično-žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmJ7
62 názorů