jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  40 000  receptů

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda
nahoru
Meruňková marmeláda Meruňková marmeláda Meruňková marmeláda Meruňková marmeláda Meruňková marmeláda Meruňková marmeláda Meruňková marmeláda
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu:

Zavařeniny

Počet porcí Počet porcí: 20 skleniček

Suroviny:

4 kg čerstvých hodně zralých meruňek
1 kg cukru
Gelfix Extra 3:1

Postup přípravy receptu

Meruňky vypeckujeme. Pokud jsou hodně zralé, nemusíme krájet, pokud jsou tvrdší, nakrájíme na kousky a dáme do hrnce, přivedeme k varu.

Připravíme si do hrnečku 2 lžíce cukru promíchané se směsí v prášku na přípravu ovocných marmelád a nasypeme pomalu za stálého míchání do vařící se směsi. Povaříme 15 minut, stále mícháme, odstavíme a plníme do připravených suchých sklenic. Sklenice uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru na 2 min., poté otočíme zpět.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
3 7 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Meruňková marmeláda"

autor: Vlasta (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.08.2015 15:18:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak já dělám marmeládu také bez chemických přípravků prostě jen ovoce a cukr ale zavařuji to jako kompot
,

autor: Miluše (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.07.2015 21:49:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Milé hospodyňky poraďte jak doma vyrobit citrusový pektin. Nikde ho nemůžu najít. Jde to doma udělat?

autor: hosta
vloženo: 21.07.2015 08:26:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdeněk: jsi frajer, určitě to rodina ocenísmajlik

autor: Zdeněk (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.07.2015 23:15:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj Děvčata jak si přečítám vaše komentářesmajliktak zjisťuji ,že jsem asi jeden z mála mužů který dělá pro rodinu domácí marmeládysmajlik ( jsem totiž na nemocenské a tak si krátím svůj čas nerad lenoším a tato práce se dá dělat v pohodě doma a člověk se tak nenadřesmajlik )zatím jsem zkoušel marmeládu z třešní které jsem nejprve odpeckoval a potom jsem je ponorákem rozmixsovalsmajlik tuto hmotu jsem v hrnci povařil asi 1 minutu a pak jsem přidal gelfix 2:1 smíchaný s cukrem cca jeden gelfix na 5 lžic cukru když se to začalo znovu vařit tak jsem na jedno kilo třešní přidal 500g cukru a vařil jsem to cca 10 minut ( na talířku jsem si občas zjistil zda marmeláda tuhne po uplinutí deseti minut jsem ještě přidal kyselinu citrónovou 2 lžičky na jedno kilo a jednu minutu ještě povařil občas jsem z vrchu sebral pěnu ( dávám ji zvlášť a pak s toho dělám šťávu na pití) dám marmeládu do skleniček zavíčkuji a otočím vzhůru dnem pobouchám o stůl aby se dobře marmoška spojila a tak to nechám do druhého dne smajlik jako začátečník to dělám vše z jednoho kila Po přečtení vašich příspěvků jsečm si dnes koupil 2 Kg meruněk azítra to zkusím udělat snad se to povede :dělal jsem marmeládu i z rybízu cca 1,2 kg rybízu, rybíz jsem povařil, pak propasíroval a tak mě vznikla šťáva cca 1litr jinak jsem pokračoval stejně jako u třešní akorát jsem nedal gelfix ale želír fix zde jsem dal 1 kg cukru vždy mě vše perfektně zhoustlo k dnešnímu dní máme doma 30 ks skleniček od Jogurtů a nebo od majonéz mám z toho radost ,že se daří a je to i dobrá pozornost jak pro příbuzné kteří přijdou za mnou na návštěvu ,ale také se i neurazí moje ošetřující lékařka všem začátečníkům přeju hodně ůspěchů v začátcích co absolvuji já a také děkuji všem co píčí a pomáhají svýma odkazama a přejí i vám hodně dobré marmelády s pozdravem Zdeněksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: hosta
vloženo: 06.07.2015 17:09:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anri.: nemusí, musí se ale déle vařit. Když dáš gelfix, zůstane ti pak více "hmoty", více skleničeksmajlik. Já letos vařím bez želírovacích prostředků, jen čisté ovoce a cukr. Jahody v komoře, meruňky mě čekají asi brzysmajlik. Ovoce večer před zavařováním trochu pomačkám či pokrájím, zasypu cukrem a nechám v chladnu do druhého dne, pustí dost šťávy a pak se vůbec nepřipaluje, ani nemusím moc míchat, až ke konci
A pozor - v receptu je chyba, není tam zmínka o tom, že po směsi cukru s gelfixem a povaření se musí přidat zbytek cukru a znovu asi pět minut vařitsmajlik

autor: Anri.
vloženo: 06.07.2015 13:39:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

sindel.b: opravdu tam nedáte žádný želirovací prostředek? dělala jsem jahodovou, kilo ovoce, kilo cukru, dala k tomu pektogel, a stejně to bylo řídkésmajlik

autor: sindel.b
vloženo: 15.07.2014 15:49:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, já dělám 1 dávku: 500 g ovoce - jakékoliv, 400 g cukru. Ovoce pokrájet ( mix se mi moc nelíbí) , povařit do změknutí, přidat cukr, povařit za neustálého míchání, až se začnrue dělat za měchačkou pěšinka, vypnout, naplnit sklenice, uzavřít, otočit dnem vzhůru, po 20 minutách otočit. Je to zcela bez konzervantů, kyselinu citronovou je možno přidat, je-li to ovoce sladké. A vydrží několik let, do spotřebování.

autor: míla kavelková (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.07.2014 11:45:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

doporučila bych držet se návodu na sáčku který používáte,dlouho jsem používala petosu,potom pektogel a nyní mají všude gelfix mě se nezdá smajliktak dobrý jako předešlé ale co naděláte. Nikdy nezapomenu dát kyselinu citronovou,potom vám džem nezmění barvu,jinak hnědne. do dvou kil hmoty dávám jednu čajovou lžíčkumilakavelkova@seznam.cz

autor: Ala (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.07.2014 12:57:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na marmelády používám citrusový pektin. Je to přírodní produkt naprosto bez chemie, vyrobený ze sušených citronu. Žádný jiný přípravek, protože obsahují chemií, ztužené tuky apod. Dá se objednat na info@solertus.czsolertus.cz

autor: magdalenka
vloženo: 21.08.2013 19:50:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ja umyté pokrájané marhule (odvážené) rozmixujem tyčovým mixérom, privediem do varu a potom postupujem podĺa návodu na sáčku. (Kedysi sme doma marhule mleli na mlynčeku na mäso.)

autor: Kamča (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.08.2013 19:27:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:Děkuji moc za reakci na můj dotaz smajlik.Říkala jsem si,že bych něco přidala,nějaké kořeníčko nebo smajlik??? Ale co smajlik??? Uvidím třeba se jěště někdo ozve s nějakým dobrým nápadem smajlik Děkuji a přeji hezký večer smajlik

vloženo: 21.08.2013 19:11:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hosta:Jituško,dělávám jen rybízovousmajlikMeruňkovou přímo zbožňuji,ale trošku jsem v postupu plavalasmajlikDíky Tvým radám na SZ a návodu na sáčku se mi má"meruňková"premiéra podařilasmajliksmajlikDěkuji Tismajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 19.08.2013 08:33:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kamča: Kamčo, mně po čese, potfora jednasmajlik, taky změnila barvu, ale na chuti to neubralosmajlik co s tím fakt netušímsmajlik třeba někdo poradísmajliksmajlik

autor: Kamča (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.08.2013 08:24:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:Ahoj holky,také ráda zavařuji a dělám marmelády ze všeho co vyroste smajlik.Jen jsem narazilatrochu na problém smajlik.Dělala jsem jahodovou marmeládu a teď po čase začala měnit barvu smajlik.Nejprve jen pod víčkem ale světlající barva klesá dolů.Marmeláda je dobrá jen mě mrzí ta barva smajlik !!!!!! Nevíte co s tím??? Předem děkuji za radu a přeji hezký den smajlik

autor: Cocoska
vloženo: 01.08.2013 21:40:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky: smajliksmajlik
hosta: souhlas, pro začátečníka je to strohé, to si může přečíst návod na sáčkusmajlikšťouchadlo to jistísmajlik

autor: rebeka
vloženo: 01.08.2013 21:29:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky:smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 01.08.2013 21:25:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka,Cocoska: holky, obě máte skvostnou marmeládkusmajliksmajlik a ještě krásnější fotkysmajlik
Ještě mám něco z loňska, asi vařit nebudu, ale když, tak používám Gelfix 2:1 a postupuju přesně podle návodu a vždycky se zadařísmajlik

autor: rebeka
vloženo: 01.08.2013 21:11:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hosta: mohly, žesmajliksmajliksmajlik my, starésmajliksmajlik víme, ale začínající a mladésmajliksmajlik by mohly narazitsmajlik

autor: hosta
vloženo: 01.08.2013 20:17:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cocoska: podle návodu na gelfixu jsem dělala taky, meruňky jsem v kastrole rozmačkala šťouchadlem na bramborysmajlik a pak pokračovala jako vy. Právě ty kousky jsou tam výbornésmajlik. Vadí mi ale, že autorka neupravila recept o přidání zbytku cukru, asi se to už nedá čekat - od r.2009 nepřidala recept. Nemohly by to upravit moderátorky?

autor: Cocoska
vloženo: 01.08.2013 19:37:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka: dělala jsem marmošku prvně, příště budu chytřejšísmajlik dělala jsem z 20 kg meruní, takže při asi pátém hrnci už jsem jela jak fretka a při posledním už jsem si přišla jak profíksmajlik Ale ty první se mi fakt připalovaly, než jsem to vychytala.. Příště to asi rozmixuju taky hned na začátku. Kyselinu jsem nepřidávala, snad to vydrží, zásoba je velká, ale to ji radši rozdám dřív, než se stihne zkazitsmajlik

autor: rebeka
vloženo: 01.08.2013 19:19:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cocoska: děkujismajlik já tam mám taky kousky, taky jsem nepřidávala vodu, nepřipalovalo se mi to vůbecsmajlik tobě anosmajlik
já to rozmixovala ( halabala ) hned na začátku, pak jsem cca 5 minut vařila bez ničeho, pak přidala gel fix a dále vařila dle návodusmajlikjo, a ještě jsem ke konci přidala dvě lžičky ( na kilo meruněk netto ) kyseliny citronové

autor: Cocoska
vloženo: 01.08.2013 19:16:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:krásné to máš Rebekosmajliksmajlikmě tam zbyly kousky, oni mi neva, ale přece jen jsem asi polovinu výroby těsně před plněním do sklenic rozmixovala, ale takhle hladká a čirá hmota z toho stejně nevylezlasmajlik Jestli někdo vaří prvně jako já, tak né, nedává se tam žádná voda a jo, připaluje se to! Musí se prostě od začátku míchat, po přidání gelfixu to začne řídnout a po přidání dalšího cukru to zřídne ještě vícsmajlik a za tu práci to jednoznačně stojísmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 01.08.2013 16:33:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dnešní, po dlouhé době volný den, jsem strávila u plotnysmajliksmajliksmajlik
posílám bodík a foto jako důkazsmajliksmajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.07.2013 12:57:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kdyz dam ty merunky povarit, kolik tammam dat vody? Nebo se tam zadna nedava?

autor: Pavla (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.07.2012 14:41:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zapomenuto na zbylý cukr, ale pokud používáte Gefifix-kterýkoli,je popsáno v návodu,pak už jen vyzkoušet a jedu roky podle sbého-na 1,5 kg ovoce 1/2 kg cukru a 1 Gefix 2+1.

autor: Marie (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.07.2009 15:16:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já dělám marmeládu taky s Gelfixem nebo Džemfixem od Vitany, ale přesně podle návodu na sáčku a vždy se mi povede.

autor: Jaruna18
vloženo: 21.07.2009 10:52:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Heli3,prosím Tě kdy se tam dá ostatní cukr?A opravdu stačí 1kg cukru a 1 Gelfix na 4 kg meruňek ?


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

meruňková marmeláda z domácí pekárny meruňky recepty marmeláda jak se dělá meruňková marmeláda merunkova marmelada bez chemie domácí meruňková marmeláda recepty merunkova marmelada meruňková marmeláda v pekárně meruňkový džem bez chemie recept meruňková marmeláda marmeláda meruňková marmeláda recept na marmeládu z meruněk meruňková marmeláda bez konzervantů recept merunková marmeláda recepty výroba meruňkové marmelády marmelady bez chemie marmeláda z meruněk merunky džem výroba meruňkového džemu recept meruňková marmeláda marmelada s meruněk recept na marmeladu meruňková marmeláda recept jak udělat meruňkovou marmeládu meruňková marmeláda bez chemie recept meruňková marmeláda z pekárny džem z meruněk merunková marmeláda s citronem domácí marmeláda z meruněk marmeláda z meruněk recept recept na meruňkovou marmeládu merunková marmeláda přírodní recept meruňková marmeláda v domácí pekárně marmeláda meruňková recept marmeláda merunková bez chemie výborná meruňková marmeláda merunková marmeláda přírodní meruňková marmeláda želírovací cukr meruńky marmeláda meruňková marmeláda bez cukru merunková marmeláda bez konzervantů výroba marmelády z meruněk



Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz