Můj bezinkový sirup (za studena)
Černý bez je u nás velmi rozšířený, a tak nic nebrání tomu, abychom využili jemnou chuť jeho květů pro přípravu výborného osvěžujícího sirupu. Připravíme ho zastudena, a tak nepřijdeme o jeho krásnou vůni.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 41 838 kJ / 10 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 500,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Roky robím bazový sirup len takto. Bola som presvedčená, že táto verzia tu je, ale som nenašla.
Skúšala som sirup sterilizovať - dosť výrazne stratil arómu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 6. 2023 17:48
11. 6. 2023 17:48
11. 6. 2023 17:46
5. 8. 2016 07:34
5. 6. 2016 19:32
5. 6. 2016 17:12
90gr kyseliny citronové
2 celé oprané a nakrájené citrony
to vše dám do 4 litrů převařené chladné vody a nechám 24 hod.louhovat.Druhý den přecedím přes plátýnko,přidám 4 kg cukru a 2ks PETOLU /konzervační přípravek Otker,petol prý se už neprodává/.,ten rozmíchám v trošce převařené vody a naliji do šťávy.A pak už jen míchám do úplného rozpuštění.Je výborný-doporučuji !!!
4. 6. 2016 14:02
4. 6. 2016 11:38
4. 6. 2016 10:37
3. 6. 2016 12:46
3. 6. 2016 12:39
3. 6. 2016 08:47
2. 6. 2016 12:11
1. 6. 2016 06:15
31. 5. 2016 20:06
Ja to mám tri týždne v chladničke, lebo ho vypijeme, ale možno vydrží oveľa dlhšie...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 12 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 20 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 5 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 6 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 8 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 8 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 10 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Citronová šťáva se v kuchyni rozhodně neztratí. Uplatní se ve sladké i slané kuchyni, je skvělá do nápojů
Čím je prospěšné mulčování? Chrání půdu před vysycháním a brání růstu plevelů
Další recepty
Tématické fráze: bezový sirup za studena sirup z černého bezu za studena bezový sirup za studena recept sirup z bezových květů za studena sirup za studena bezový sirup z květů za studena bezínkový sirup recept na bezový sirup za studena bezinkový sirup s medem bazovy sirup bezový med bezinkový sirup recept sirupy za studena sterilizace sirupu sirup ze sušeného bezu konzervační přípravek do sirupu ovocné sirupy za studena sušený bezinkový květ bezový sirup za studena recepty výborný bezinkový sirup
Suroviny: květy černého bezu, kyselina citronová, voda, cukr krystal
Můj bezinkový sirup (za studena)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/54YK
16 názorů