Vanilková sůl
Recept ještě nebyl hodnocen1) Sůl si nasypeme do sklenice. Vanilkový lusk si rozpůlíme a vyškrábeme do soli a promícháme. Do sklenice vložíme i vyškrábaný lusk a sklenici zavřeme. 2) Necháme 3…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1) Sůl si nasypeme do sklenice. Vanilkový lusk si rozpůlíme a vyškrábeme do soli a promícháme. Do sklenice vložíme i vyškrábaný lusk a sklenici zavřeme. 2) Necháme 3…
Propláchnutou rýži dáme vařit s mlékem, špetkou soli a vanilkovým luskem. Když je rýže dostatečně měkká, vyjmeme lusk a do rýže vmícháme plátek másla, med podle chuti.Na…
Vše kromě čokolády a kokosu na posypání rozmixujeme, až se nám vytvoří husté těsto. Tvoříme tyčinky. Vyrobíme čokoládu a tyčinky v ní namáčíme. Nakonec posypeme kokosem…
Smetanu přivedeme k varu spolu s rozříznutým vanilkovým luskem. Odstavíme z ohně, lusk vyjmeme a vyškrábneme vnitřek lusku do smetany. Poté smícháme žloutky se škrobem,…
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto a dáme jej odležet do druhého dne do lednice.Druhý den těsto vyválíme na placku silnou cca 4 mm a vykrajujeme libovolné tvary,…
Do velké mísy, kterou umístíme nad vodní lázeň vložíme žloutky, které rozmícháme v mléce a přidáme kondenzované mlékoPřidáme zrníčka z jednoho vanilkového luskuSměs…
Předehřejeme troubu na 190 stupňů. Z trochy vlahého mléka, 2 lžic cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. Rozinky namočíme do rumu a necháme je v něm chvíli…
Vanilkové rohlíčky jsou klasikou, které odolá málokdo, proto patří neodmyslitelně na vánoční stůl. Rodinné recepty na poměr cukru, mouky a ořechů jsou děděné z matky na…
Z dúl odstránime papierovou utierkou chĺpky, ošúpeme, prekrojíme na štvrťky, odstránime jadrinec a pokrájame na menšie kúsky. Dávame ich hneď do vody s pridaním octu,…
Na obalení (poprášení) vanilkový cukr (třtinový cukr rozmixujte se zrníčky z vanilkového lusku). Ze všech surovin vypracujte těsto, které nechte nejlépe přes noc…
Kokosové mléko dejte spolu s cukrem, vanilkou a solí do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Zmírněte teplotu a na velmi mírném plameni vařte 15 minut, poté…
Sáčky čaje zalijte 500 ml horké vody a louhujte 6-8 minut (dle chuti). Oslaďte a dodejte aroma vanilkovým cukrem. Nechte vychladnout. Dolijte sodovku a přidejte led.…
Na korpus smícháme suché ingredience a dáme dohromady s rozmixovanou datlovou směsí. Vytvoříme kuličku těsta a vtlačíme ji do formy (nebo do formiček na muffiny), dáme…
1. Vanilkové lusky podélně rozřízneme špičatým nožem.2. Vložíme je do vymyté sklenice a zalijeme vodkou, promícháme, protřepeme.3. Uložíme na temné a chladnější místo a…
Nejprve si připravíme těsto. Do kastrolu dáme mléko, cukr, vodu a máslo. Zahřejeme a až se začne vařit, oheň ztlumíme a přidáme mouku. Vařečkou mícháme dokud se těsto…
Z mouky, cukru, semínek vanilky, limetkové kůry a dobře vychlazeného másla zpracujte drobenku. Do této drobenky přidejte žloutky a limetkovou šťávu, eventuálně trochu…
Nektarinky přepůlíme, vyndáme pecky a nakrájíme na kousky. Dáme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Necháme je 15 minut péct, občas je promícháme.Když…
Mouku, špetku soli, moučkový cukr a ořechy smíchejte ve větší míse. Vanilkový lusk vyškrábejte a půlku zrníček přidejte do těsta. Do směsi poté nakrájejte vychlazené…
Pohanku a semínka namočíme přes noc do vody. Pohanka díky tomu změkne a zesládne, lněná semínka se lehce obalí slizem a sušenky tak skvěle udrží pohromadě. Druhý den…
3/4 l mléka přivedeme k varu spolu se skořicí, vanilkou, citronovou kůrou.Ve zbytku mléka rozšleháme cukr, mouku, žloutky a přidáme do vařícího mléka.Mícháme tak dlouho,…
Ve vodní lázni si rozpustíme máslo a přidáme k němu pivo a cukr. Rozmícháme a sundáme z lázně. V misce si rozmícháme zakysanou smetanu s vejcemi. Přidáme k máslu s…
Hrozinky s brusinkami namočíme do rumu, necháme přes noc. Mouka, kysaná smetana a vejce by měly mít stejnou teplotu, připravuji si večer než jdu spát. Do mísy dáme…
upéct dortík, udělat krém a modelovat a modelovat
Prosejte mouku a škrob a pak rozřízněte vanilkový lusk a vyškrabte z něj dřeň. Potom ručním hnětačem promíchejte aroma, vanilkovou dřeň, moučkový cukr a máslo. Nakonec…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Jak na nejlepší jablka v županu: Pod křehkou slupkou se ukrývá delikátní náplň
Vydatné polévky, dušené maso i zelenina. To vše nás v zimě zahřeje na těle i na duši!
Jak a kde správně skladovat chléb? Na ledničku musíme zapomenout, dobře se ale osvědčily len i speciální sáčky