Kávový rohlík
Recept ještě nebyl hodnocenPostup viz. Máslový rohlík.Z dobře vyzrálého těsta krájíme stejné kousky, které stočíme do bochánku. Necháme 5 minut odpočinout a válečkem vyvalujeme elipsovité placky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Postup viz. Máslový rohlík.Z dobře vyzrálého těsta krájíme stejné kousky, které stočíme do bochánku. Necháme 5 minut odpočinout a válečkem vyvalujeme elipsovité placky…
Nejdříve si připravíme kvásek. Z už odměřených surovin si odebereme trochu vody, lžíci hladké mouky, lžíci medu, rozdrobíme droždí, zamícháme, přikryjeme utěrkou a…
Plech vytřeme máslem (i boky), rohlíky nakrájíme na kolečka a máčíme je do mléka s rozmíchaným vajíčkem. Přebytečné mléko z rohlíků vymačkáme a skládáme je na plech …
Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme měkké těsto, které necháme asi 30-45 minut kynout. Propracujeme ho, rozdělíme na menší kousky, z…
Z hrubé mouky, vejce a trochy studené vody vypracujeme nudlové těsto (viz recepisy na nudlové těsto). Povoláme příslušného svalovce a na místo zašívání se ve fitku…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto. Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 8 dílů (asi po 45 g) - 8 vloček.... Každý dílek rozdělíme…
Řezy: Ušlehat z bílků sníh,do něj postupně vmíchat cukr, žloutky, mák a nakonec postupně mouku s práškem do pečiva a trochu vody (cca 1 dcl). Péci na 150°C cca 5-10min a…
Nejprve si ušleháme žloutky s cukrem a Herou, pak vsypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva, vše zalijeme vlažným mlékem a zvolna ušleháme. Z bílků ušleháme tuhý…
Ve vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme ostatní suroviny a uhněteme vláčné těsto, které necháme asi 20-30 minut odpočinout.Těsto prohněteme a na pomoučeném stole…
Mouku prosejeme na vál, doprostřed dáme sójovou mouku, změklý tuk a sýr a v mléce nebo vodě namočené amonium a zpracujeme těsto.Necháme je hodinu v chladu odležet, potom…
Těsto necháme vyrobit v domácí pekárně. Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Když pekárna těsto vymíchá, program přerušíme a…
Ze surovin vypracujeme těsto, které dáme na 3-4 hodiny odležet. Těsto rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrájíme figurky, potřeme žloutkem a libovolně posypeme.…
Z múky, droždia, mlieka, soli, tuku a 1 vajíčka urobíme cesto a necháme vykysnúť. Potom ho znova premiesime a rozdelíme na 3 časti. Do jednej zapracujeme papriku, do…
Těsto rozdělíme na polovinu. První vyválíme tak, aby asi o 3-4 cm převyšovala dno pečicí formy. Formu plátem vyložíme a rovnoměrně posypeme strouhankou. Dno…
Mouky, cukry, kypřící prášek, mléko, vejce a olej smícháme a vypracujeme hladké těsto, to vylijeme do pekáčku, který vyložíme pečícím papírem. Těsto posypeme mákem a…
Do mísy dáme mouku, sůl, droždí, olej a vlažnou vodu. Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Po vykynutí děláme bulky, potřeme olejem posypeme mákem. Pečeme na 200°C…
Z droždí, trošky cukru a teplého mléka uděláme kvásek. V míse vymícháme žloutky s cukrem, solí a citronovou kůrou. Přidáme prosátou mouku (já nejraději používám …
Z mouky, vajec, cukru a soli vypracuji těsto. Po vypracování rozdělím těsto na půlky, čtvrtky, osminky…. Z rozděleného těsta vyválím na malíček silné válečky cca 20 cm…
Do hrnce dáme vařit vodu. Batáty nakrájíme na kostky cca 2-3cm velké a vložíme do vroucí osolené vody. Uvaříme doměkka, scedíme a necháme zchladnout. Znovu si dáme…
Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce, mléko a rozpuštěné zchladlé máslo v hladké těsto. Nastrouháme jablko nahrubo. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné…
Všechny sypké suroviny smícháme, přidáme žloutek a změklou Heru.Ze surovin zpracujeme těsto a necháme nejméně 2 hodiny vychladit.Mezitím z daných surovin smícháme…
Cukr a vejce ušleháme,přidáme tekuté a následně sypké přísady. Do košíčků dáme trochu těsta,vložíme kousek broskve a zalijeme těstem do 3/4 výšky košíčků. Pečeme při…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a zapneme program Základní (možno i Kyprý).
Do mixéru nasypeme pomletý mák a sušené švestky. Pokud jsou švestky přesušené, doporučuji je na půl hodinky namočit a před mixováním vymačkat nadbytečnou vodu.Mák se…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Dokonalý pudinkový krém: Jak na něj, aby se nepřipálil a nebyl plný hrudek?
Pečeme s Ivou: Anglické rohlíky nebo řezy? Chuť stejná, ale tvarování snazší, a před rodinou i návštěvou se s nimi vytáhnete!
Předvařené koleno dopečené v remosce nebo troubě má zlatavou kůrčičku, přitom je nádherně šťavnaté a na talíři se rozpadá