Čokoládový řez
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny na těsto dáme do mísy a pořádně promícháme, aby v něm nebyly hrudky. Vše vlijeme do předem vymazaného a pol.moukou vysypaného plechu- (do vyššího). Dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 264 kJ / 63 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,60 g |
– nasycené | 2,20 g |
– nenasycené | 1,10 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 4,30 g |
– cukry | 4,30 g |
––– laktóza | 4,30 g |
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a pořádně promícháme, aby v něm nebyly hrudky. Vše vlijeme do předem vymazaného a pol.moukou vysypaného plechu- (do vyššího). Dáme…
Z vejce oddělte žloutky a bílky. Ty vyšlehejte v pěnu a odložte stranou. Pokračujte šleháním žloutků, ke kterým můžete přidat i med a postupně acidofilní mléko a olej.…
Pokud potřebujete čerstvé pečivo a nemáte moc času, jistě vám přijde vhod tento recept na rychlý chléb. Místo kvásku či droždí použijete jedlou sodu, proto není třeba…
Tahle bábovka je parádně vláčná i třetí den (ačkoli tak dlouho málokdy vydrží), suroviny nemusíte vážit a výsledek je famózní. Makovec, upečený v bábovkové formě s…
Cibuli nakrájíme nadrobno a mrkev nastrouháme nahrubo. Rozpustíme máslo a zpěníme cibuli s novým kořením. Přidáme mrkev a po orestování zasypeme moukou. Zamícháme a…
Lívance jsou skvělou volbou pro každou příležitost. Tyto jsou bleskově hotové, můžeme si je tedy připravit ke snídani, jindy si zase tuto dobrotu uděláme k večeři. Dle…
Všetky suroviny zmiešame v miske a dáme cez noc do chladničky.Ráno ešte raz premiešame a podávame.
Zapneme troubu na 180 °C, vymažeme formu tukem a vysypeme moukou, nebo kokosem. Do mísy dáme vejce, olej, cukr a vyšleháme do pěny, do které přidáme mléko. Mouku…
Všetky prísady dáme do nádobky dom. pekárne (okrem bigy) a necháme 20 minút miesiť. Potom program prerušíme, pridáme i bigu (musi mať pokojovú teplotu) i semínka lenu,…
Cibuľu pokrájame na polmesiačiky asi 3 mm hrubé, pomaly skoro až do hneda osmažíme na lyžici oleja, miešame (a dávame pozor, aby nezhorela!). Necháme vychladnúť.V 100 ml…
Na náplň zmiešame všetky prísady okrem listov.Suroviny na cesto dobre zmiesime a rozdelíme na 4 rovnaké časti. S cestom pracujeme hneď, nenechávame ho odpočívať. Každý…
Múku zmiešame so soľou a sušeným droždím. Do nádobky pekárne vlejeme vlažné mlieko,acidko,olej a žĺtka. Vsypeme múku, cukor a necháme vymiesiť cesto. Cesto vyklopíme…
Ryžu dusíme domäkka so štpkou soli.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu dosklovita, pridáme na plátky narezaný cesnak a necháme rozvoňať.Vložíme narezanú šunku a pol…
Kromě tradičního sušení, sterilování a moderního mražení existuje méně známý, zato prastarý způsob konzervace hub - tzv. mléčné kvašení. Nejprve potřebujeme kameninový…
Nakrájené maso zbavené příliš tučných částí, dáme vařit do mírně osolené vody (my používáme často papinův hrnec). Po uvaření maso scedíme a odložíme stranou.Do kastrolu…
Do vhodné sklenice (já používám sklenici od majonézy, ve které to potom rovnou nechám v lednici), dáme všechny ingredience, uzavřeme a řádně roztřepeme.
Cejna očistíme, vyřízneme páteř a maso dvakrát umeleme na mlýnku s jemným otvorem. Dáme do mísy, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, strouhanku, sůl, pepř, kmín, pažitku,…
Placky ze syrových brambor ochucené množstvím medvědího česneku mohou vzdáleně připomínat bramborák. Využívají ale možnost zařadit do jídelníčku čistě jarní bylinku.…
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, aby se nelepilo na mísu ani vařečku. Na náplň smícháme tvaroh, žloutky, pudingový prášek, citronovou kůru, cukr a…
Na trhu je nepřeberné množství kysaných mléčných výrobků. Velký rozdíl je ale v jejich kvalitě a obsahu tuku. Kefír nemusí být pouze z kravského mléka, zkuste pro…
Uděláme klasický kvásek –droždí, cukr, zaprášit moukou a necháme vzejít.Do mísy nasypeme všechny suché ingredience, vylijeme kvásek, přidáme tekuté složky a řádně…
Těsto: Oddělíme žloutky od bílků, žloutky vyšleháme s cukrem a van.cukrem. Postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem a sypkým nugátovým pudinkem, střídavě s…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Peče celá země: Jak na dokonalý palačinkový dort? Porotci prozradili, co je zásadní
Hmyz k jídlu: Jak chutnají larvy potemníka a jakým způsobem se dají upravovat cvrčci?
Snadný nepečený jahodový dort: O dokonalý výsledek se postará dortové želé i želatina, která nesmí projít varem