Hrnkové palačinky
Recept ještě nebyl hodnocenHrníčkové recepty bývají tím nejsnazším, do čeho se můžeme v kuchyni pustit. Ze surovin podle receptu umícháme hladké těsto a za pár minut se celou kuchyní rozline známá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 195 kJ / 47 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 1,50 g |
– nasycené | 1,00 g |
– nenasycené | 0,44 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,04 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 4,90 g |
– cukry | 4,90 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Hrníčkové recepty bývají tím nejsnazším, do čeho se můžeme v kuchyni pustit. Ze surovin podle receptu umícháme hladké těsto a za pár minut se celou kuchyní rozline známá…
Jedna z nejoblíbenějších omáček - koprovka. Plná smetany a kopru, který poznáte díky jeho specifické chuti a vůni. Vyzkoušejte tento recept se základem z hovězího vývaru…
Mléko a vejce smícháme ve větší misce a postupně dosypáváme mouku. Vše důkladně smícháme do tekutého těsta, ve kterém nejsou žádné hrudky. Dále nakrájíme na malé kousky…
Majonéza je univerzální doplněk ke spoustě pokrmů, jak ve studené, tak teplé kuchyni. Doma si můžete vytvořit i tak lahodnou, jako je tato, bez vajec. Potřebujete jen…
Mléko si nalejeme do hrnce a ohřejeme na cca 70 stupnů. Stáhneme ze sporáku, a přidáme salko a sušené mléko. Rozmícháme metličkou. Necháme stát, dokud mléko neschladne…
Kořenovou zeleninu i s cibulí nakrájíme na menší kousky a elektrickým sekáčkem na potraviny rozsekáme nadrobno (na drť).Kuřecí prsa nakrájíme buď na nudličky, ale spíš…
Korpus: Do vyšší mísy na šlehání si dáme bílky a šleháme je skoro do tuha. Pak přidáme polovinu cukru a došleháme do pevna. V druhé vyšší míse si ušleháme žloutky s…
- rohlíky nakrájíme na kolečka a dáme je do mísy. Zalijeme je mlékem a necháme je dobře nasáknout. Mraženou zeleninu necháme rozmrazit. - Mezitím rozmícháme máslo se…
Květák nakrájíme nadrobno, smícháme se strouhankou a kypřícím práškem. V mléce rozšleháme vajíčka spolu se solí, česnekem, bazalkou a 1 lžičkou petrželky. Cibuli…
Do vřelého mléka přidáme ještě za vaření hrubou mouku a vytvoříme tuhou hmotu. Pro lepší vychladnutí dáme na vál a zde necháme vychladnout. Po vychladnutí vypracujeme…
Jednoduché jídlo připomínající léto, to jsou zelené fazolky na smetaně v příjemně nakyslé omáčce. Zpracujete v něm jak letní čerstvé fazolkové lusky, tak fazolky mražené…
Hrozinky namočíme do vařící vody, můžeme k nim pro chuť přidat trošku rumové tresti nebo je namočit přímo do rumu. Mléko za častého svaříme s cukrem a odstavíme z…
Na oleji orestujeme cibuli a podlejeme vývarem. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu. Hovězí maso osolíme, opepříme, nasucho opečeme na teflonové pánvi a vložíme do…
Do mísy prosejeme obě mouky. Přidáme sůl, cukry, droždí a důkladně promícháme. Ve vlažném mléce rozšleháme dvě vejce a přilijeme do moučné směsi. Krátce promícháme a…
Kuracie mäso narežeme na kocky a na oleji orestujeme. Pridáme nasekanú cibuľu, postrúhanú zeleninu, krátko opražíme a podlejeme litrom vody. Povaríme asi 20 minút. Mäso…
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřícím práškem,cukrem,vanilkovým cukrem a solí. Přidáme vejce a máslo nebo margarín a ručně vypracujeme hladké těsto. Na…
Pudink : Nejprve si uvaříme mléko s pudinkem (když máte plnotučné zředíme s vodou). Vaříme do té doby, pokud pudink nezačně houstnout ( měl by být hotový tak, že…
Uděláme kvásek z mléka spolu s cukrem a droždí (teplé mléko a rozdrobené droždí). Kvásek necháme půl hodiny pod utěrkou odpočinout. Potom kvásek nalijeme do mouky,…
Pórek se žampiony a bobkovým listem necháme dusit v páře nad vroucí vodou 10 - 15 minut doměkka. V hrnci rozpustíme margarín, přisypeme do něj mouku a za pravidelného…
Z vajec a cukru našleháme pěnu, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, nalijem do formy a dáme péct do předehřáté trouby na cca 25-30 min. (180 stupňů) Vyrobíme…
Sušené hríby namočíme na 10 minút do teplej vody, aby zmäkli.Keď sú mäkké, tak ich zlejeme, prepláchneme vodou a rukou vyžmíkame. Na masle si osmažíme cibuľu.Po chvíli…
Hrnkové moučníky už známe, ale co takhle zkusit hrnkovou zmrzlinu? Připravená je za pár minut, pak ji jen zamrazíme a máme připravené lahodné osvěžení pro horké letní…
Cibuli opečte na másle doměkka. Přidejte brambory, vývar, mléko a vařte tak dlouho, až brambory změknou. Pak obsah hrnce rozmixujte, podle potřeby přidejte trochu vody.…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Na povrchu křupavé, uvnitř lehce propečené: Panini jsou skvělé nejen na svačiny. Poradíme, čím je naplnit, abyste si pochutnali
„Il Boemo“ Josef Mysliveček měl na talíři spoustu zeleniny a mohl si pochutnávat na tiramisu, které sloužilo jako afrodisiakum
Tajemství točené zmrzliny: Za její původ vděčíme malé nehodě na předměstí New Yorku