BBQ (barbecue) omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenBBQ (barbecue) omáčka je oblíbená a přitom na přípravu velmi jednoduchá. Neobsahuje konzervanty ani barviva a určitě s ní zabodujete při grilování s rodinou či přáteli.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 174 kJ / 42 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
BBQ (barbecue) omáčka je oblíbená a přitom na přípravu velmi jednoduchá. Neobsahuje konzervanty ani barviva a určitě s ní zabodujete při grilování s rodinou či přáteli.…
Cibulové chutney připravené z červené cibule je lahůdka, kterou využijete především v době grilování. Doplní jak masa, tak sýry i zeleninu. Její pikantní chuť bude…
Chutney nebo také čatní pochází z Indie a jde o omáčku výrazné chuti. V chutney připraveném z rebarbory se skvěle snoubí její kyselkavá chuť s aromatickým zázvorem,…
Tento starofrancouzský pokrm je sice na přípravu složitý, ale za to se v něm snoubí chutě bylinek, kořenové zeleniny a kvalitního červeného vína. Na sváteční stůl se…
Cibulová marmeláda, známá jako cibuláda, se od ovocných zavařenin liší svou pikantní chutí. Ideální je jako příloha ke grilovanému masu. Zavařujeme ji do malých sklenek…
1.Všechny přísady dáme do zavařovací sklenice,pevně uzavřeme a protřeseme. 2.Všechny přísady dáme do mixéru a rozšleháme. Hotovou zálivku nalijeme do zavařovací…
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
Okurku rozkrojíme podélně na polovinu a pak příčně nakrájíme slabé půlměsíčky. Červenou cibuli nakrájíme stejným způsobem. Překrájíme rajčata. Přidáme nasekanou…
Máme-li velkou úrodu cuket, hodí se určitě zpracovat jich část na zimní použití. Topinková směs se z cuket je výborný základ pro rychlou. Můžeme zkusit tuto lahůdkovou…
Snadný salát se sýrem, salámem a jarní zeleninou zajisté přijde k chuti. Perfektně ho doplní octová zálivka s hořčicí a dodá salátu ten pravý šmrnc. Navíc ho zvládnete…
Rajčata podélně rozčtvrtíme a pak napříč nakrájíme na plátky. Z červených fazolí vylijeme nálev a několikrát je propláchneme. Červenou cibuli podélně rozpůlíme a napříč…
Ľadový šalát natrháme, pridáme na polkolieska narezané uhorky, na tenké pásiky nerezanú papriku, posypeme na kolieska narezaným pórom a na malé kocôčky narezaný syr…
Omáčka netradiční chuti, která se hodí na léto ke grilování nebo v zimě jako doplněk svátečního prkýnka s uzeninou a sýry. Švestky, koření a víno spolu prostě ladí.…
Rybí filety rychle orestujeme na olivovém oleji, přendáme do zapékací misky, osolíme, opepříme, proložíme citrónovými plátky a chvíli zapečeme v troubě. Mezitím jdeme…
Vnitřnosti jsou plné minerálních látek a vitamínů. Jsou však náročnější na přípravu a také mnohdy na seznamu pokrmů, které lidi nemají rádi. Pokud však mezi ně nepatříte…
Vymastíme si pekáček (remosku)máslem a vložíme syrové, oloupané brambory, nakrájené na kolečka. Posypeme kmínem, trochu posolíme a poklademe plátečky másla. Rybu…
Uvaříme malé brambory ve slupce (asi10 minut). Nakrájíme kapii na kousky, brambory scedíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme nakrájenou kapii. Postříkáme…
Žebírka dám do sáčku a zaliji marinádou, nechám 24 hodin v lednici.Marinované žebírko vložím do pekáčku, přidám vývar, zadělám alobalem a dám do trouby na cca 5,5 hodiny…
V hrnci rozpusťte máslo a olej. Vsypte cibuli a česnek a míchejte, až se máslem a olejem obalí.Poprašte cukrem, tymiánem, solí a pepřem, případně chilli, a promíchejte…
Zmiesame vsetky ingrediencie v miske. Salsa je najlepsia v ten isty den ked sa podava.
Okurku a jedno rajče nakrájíme na plátky, druhé rajče podélně přepůlíme a napříč nakrájíme na půlkolečka. Cibuli rovněž podélně překrojíme a napříč nakrájíme na jemná…
Brambory uvaříme ve slupce.. nepřevařit! Omytou pažitku či cibulovou nať nakrájíme nahrubo. Papriky očistíme, zbavíme jader a žebroví, nakrájíme na nudličky. Brambory…
Quinou uvaříme podle návodu a dáme zchladit.Smícháme dresink z oleje, octa a oregana a trochu osolíme.3) Nakrájenou zeleninu dáme do mísy, přidáme zchladlou quinou,…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Jak na dokonalý smažený sýr: Zásadní je použít správný druh mouky, vejce nesolit a obalovat sýr jemně
Malinová panna cotta: Italský smetanový dezert s jemnou chutí vanilky lehce zvládnete, stačí správně použít želatinu
Supermarkety si váš čas nezaslouží. Nakupujte potraviny i drogerii on-line