Punčový dort podle Josefa Maršálka
Recept ještě nebyl hodnocenPunčový dort vznikl již někdy za první republiky, a to nejspíš velkou náhodou, jelikož jej cukráři připravovali ze zbytků korpusů jiných dortů. Ovšem dort z tohoto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Punčový dort vznikl již někdy za první republiky, a to nejspíš velkou náhodou, jelikož jej cukráři připravovali ze zbytků korpusů jiných dortů. Ovšem dort z tohoto…
Punčové řezy jsou vizuálně krásné a velmi efektní. Také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které je tak snadné propadnout. Teď už nemusíte chodit do cukrárny, podle…
Troubu předehřejte na 170˚C. Dortovou formu o průměru 20cm vyložte pečícím papírem. Do mísy vložte nastrouhanou mrkev, namleté mandle, mouku, kypřící prášek, skořici,…
Kokos neodmyslitelně patří k Vánocům, ať už jako pečené kokosky nebo nepečený kokosový salám. Přípravu takového kokosového salámu zvládne hravě každý, i děti. A co…
Postup Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme…
U obou korpusů je postup stejný - Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s…
piškot: ušleháme žloutky s cukrem, bílky ušleháme v sníh. Přidáme mouku do směsi ze žloutků, přikápneme tak 6 kapek kokosové tresti, opatrně bílek a dáme péct do formy.…
Bílky oddělíme od žloutků, přidáme špetku soli a vyšleháme do pěny. Přisypeme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Až se cukr rozpustí. Přidáme žloutky a zašleháme. Potom…
Upečený korpus rozřízneme a promažeme krémem každou vrstvu. Omažeme kolem dokola a potáhneme potahovou hmotou. Pak už jen zdobíme.
Krém: Puding uvaříme podle návodu na obalu. Dáme ho do nerezové misky, kterou jsme si vypláchli studenou vodou a posypeme vanilkovým cukrem, tak zabráníme vzniku…
Základní dávkování je cukr : voda 10:1. Cukr pokropíme vodou a promícháme. Chceme-li mít cukr hezky bílý, přidáme lžičku škrobu. Případně spojíme s kakaem, vanilkou a…
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s…
Není to žádná výjimka, že se dorty podávají již dopředu rozdělené na porce, ale tento je přece jen trochu jiný: Každý dílek klínovitého tvaru zde totiž připomíná díky…
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva, sódu som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne zamiešala. Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto…
Postup Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme horkou vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. (formu jsem měla větší než klasický dort cca…
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli do téměř tuha, pak postupně přidáváme cukr a šleháme do tuha. Sníh musí být pevný a lesklý - na nejvyšší…
Na obě těsta: Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, mouku s práškem do pečiva. V další míse vyšleháme bílky s druhou půlkou cukru, do které pak…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Historie chleba: Z pšenice se původně dělala jen kaše, později byl bílý chléb symbolem bohatství a ten tmavý byl určen pro chudé
Pečeme s Ivou: Jak kyne těsto s omládkem, jak s babiččiným kváskem a co je to poliš?
Slaný karlovarský trhanec místo knedlíku: Upečete ho v pánvi a hodí se ke všem tradičním omáčkám