Quiche lorraine-slaný koláč
Recept ještě nebyl hodnocenSprávný quiche lorraine je z křehkého těsta, hlavní je ale náplň ze slaniny, sýra a vajec. Lahodná kombinace. Zkuste i quiche lorraine z listového těsta podle tohoto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Správný quiche lorraine je z křehkého těsta, hlavní je ale náplň ze slaniny, sýra a vajec. Lahodná kombinace. Zkuste i quiche lorraine z listového těsta podle tohoto…
Cizrnu namočíme a necháme nabobtnat, (nejlépe přes noc). Vodu slijeme a luštěninu řádně propláchneme. Dáme vařit do studené vody asi na 1 až 1 1/2 hodiny - každopádně do…
Panenku nakrájíme na medailonky cca 1-1,5 cm silné, osolíme a opepříme.Na velké pánvi rozpálíme olej, dáme medailonky a opékáme několik minut z každé strany, aby byly…
Léto, slunečné počasí, čerstvý vzduch a vůně rozpáleného grilu - to je dokonalá idylka. Pokud nechceme grilovat jen maso a zeleninu, vyzkoušíme sýr. Nejčastěji se…
Šťavnaté maso ochucené zázvorem a hořčicí, plněné slaninou, paprikovým salámem, míchanými vejci a hráškem si jistě oblíbíte. Roláda podlitá chutnou šťávou je skvělá s…
V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto…
Zelí je často nedoceněná surovina. Je plné vitamínů a je prospěšné pro náš zažívací systém. A taky je chutné, klasicky k pečenému masu nebo jako šťavnatá náplň slaného…
Na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a do horkých brambor přidejte máslo, rozšťouchejte je a pak postupně přidávejte vlažnou smetanu.…
Slané koláče jsou ideální rychlou večeří. Nenáročné na přípravu těsta, jejich náplň můžeme libovolně podle potřeby měnit. V tomto případě zdobí povrch osmažená cibulka,…
Spousta lidí se konzumaci jater vyhýbá. Pokud jsou však dobře připravená, potěší vás svojí jemnou chutí. Navíc jsou bohatá na různé minerály a vitamíny. S receptem na…
Vepřovou kýtu prošpikujeme slaninou a maso drezírujeme provázkem. (Obvážeme a utáhneme, kvůli držení tvaru), osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený olej, zprudka…
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a slaninu. Zalijeme vývarem a přidáme bylinky.Přisypeme rýži a vaříme doměkka, přidáme nastrouhanou mrkev a hrášek a ještě…
Kuřecí kousky zabalené v křupavé slanině budete milovat. Všechny chutě spolu dokonale ladí a výsledek je prostě neodolatelný. Bezvadné na receptu je i to, že maso se…
Zapečené brambory jsou snadné na přípravu a chutnají skvěle. Zkuste podle tohoto receptu zapéct brambory s vrstvami cibule a slaniny a vařené brokolice. Nakonec vše…
Do slaného koláče spotřebujeme i starší, přerostlé plody cuket. Koláč voní anglickou slaninou, česnekem a sýrem, ale můžeme do něj přidat podle chuti to, co máme zrovna…
Květák je zelenina s mnoha možnostmi úpravy. Provoněný slaninou, kořením a česnekem, upečený spolu s bramborami v jednom pekáčku je jednoduchá záležitost. Výsledkem bude…
Tradiční lasagne s boloňským ragú, bešamelem a bohatou porcí sýra zná nejspíš každý. To by ale nebyla česká kuchařka, aby si recept neupravila. Nechte tentokrát italský…
Vepřová panenka je libové jemné maso, kterému obalení slaninou pomůže, aby se při tepelné úpravě nevysušilo. Žampiony pokrm výborně dochutí, vše spolu hezky ladí.…
Bramboráky jsou ukázkové jídlo našich babiček, jak z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme, hlavně když jsou čerstvě vyndané z pánve, horké a křupavé…
Špízy jsou jedna z nejoblíbenějších grilovaných dobrot. Možnost spotřebovat různorodé suroviny, kombinovat a zkoušet nezvyklé varianty je velmi lákavá. Špízy z vepřového…
Luxusní česká klasika, se kterou sice budete mít o něco více práce, ale vyplatí se to. Pořádný kus drůbeže s dušeným zelím na slavnostní stůl prostě patří. Kachna ze…
Dobře kořeněné brambory, kysané zelí zjemněné smetanou, anglická slanina a šťavnaté kuřecí maso zapečené v remosce tvoří skvělou kombinaci, na které si jistě pochutnáte.…
Guláš s kuřecím masem je ideálním pokrmem, pokud nemáte moc času a potřebujete vykouzlit rychlý oběd, který bude do půlhodiny na stole. Worcestrová omáčka a pivo dají…
Spojení aromatické gorgonzoly, do křupava opečené slaniny a těstovin. Chutný recept na jídlo, jehož příprava Vám zabere tolik času, kolik je potřeba k uvaření těstovin.…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Jak na dokonalý cuketový perník na plech? Tohle je recept bez vážení a povede se vždycky
Retro okénko: Šuměnky aneb perlivá limonáda v prášku stála za socialismu 20 haléřů. Koupit si je můžete i dnes
Vejmrda aneb jablečný křen: Oblíbený dip k ovaru je nejlepší z červených jablek, chuť mu dodá vývar