České kynuté buchty
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat,…
Základní rybičkovou pomazánku zná snad každý a její chuť dělí strávníky na dva tábory. Ale co taková obměna v podobě tuňáka? Svěží, jednoduchá, chutná, plná bílkovin. Na…
Jednoduchý, poměrně bezpracný, výsledek chuťově výborný, přesně takový je tento recept. Vepřové na smetaně může vypadat obyčejně, ale chutná svátečně. K zahuštění omáčky…
Avokáda (musí být hodně měkká a bez skvrn, jinak jsou hořká a mohli bychom to vyhodit) oloupeme, nakrájíme na kostičky a ponorným mixérem rozmixujeme v jemnou pastu, bez…
Koláče z křehkého těsta patří k nejoblíbenějším moučníkům. Těsto vonící máslem se na jazyku rozpadá a koláč je plný tvarohové a makové náplně. Chutný vydrží i několik…
Děti milují sladké jídlo a my jim ho můžeme dopřát třeba v podobě těchto knedlíčků. Z tvarohového těsta s krupičkou připravíme malé knedlíčky, které po uvaření…
Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.Celá vejce o pokojové teplotě vyklepneme do mísy, přidáme vanilkový cukr, 1 hrnek cukru krupice a vyšleháme do…
Dvoubarevný srnčí hřbet je efektní zákusek, který mnohdy může směle konkurovat dortu. Do krému se mohou přidat kousky ovoce nebo strouhaná čokoláda. S tímto nápaditým…
Rajče rozkrojíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na malé kostičky.Lehce osolíme, vmícháme lžičku oleje a nasekanou petrželku a necháme pustit "vodu".Mezitím…
Plněné kornoutky z toastového chleba jsou jednoduchou, avšak nápaditou chuťovkou. Můžete použít různé druhy sýrů, zeleniny, uzenin nebo dokonce pesto. Jsou skvělou…
Zázvor má skvělé hřejivé i protizánětlivé účinky, proto je hojně používaný v zimě, kdy řádí všelijaké virózy. Připravte si do zásoby domácí zázvorový sirup, který dále…
Krůtí maso je výživné a rychle hotové, takže se hodí na oběd i večeři. Se smetanovou omáčkou bude lahodné, bylinky dodají omáčce ten správný šmrnc a cibulka s citronem…
Maso vidličkami natrháme a ve výpeku lehce prohřejeme. Zeleninu nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Připravíme jogurt s česnekem a solí.Zeleninu ochutíme solí,…
Dokonalý lehký moučník, to jsou tyto nadýchané lehoučké řezy. Pláty piškotového těsta potřené svěžím krémem ze zakysané smetany a vyšlehané šlehačky. K dokonalosti už…
Jitrocelový sirup používali už naše babičky a je stále součástí domácí první pomoci na kašel a dýchací systém. Listy jitrocele by měly být sbírány ideálně v čistém…
Pokud máte rádi tvarohové moučníky, určitě upečte i tento. Kromě vláčné tvarohové náplně vás zaujme i pěknou trojbarevnou strukturou na řezu. Tento koláč se výborně hodí…
Na křupavá žebírka nemusíte jen do steakových restaurací. Udělejte si je i doma! Jednoduchý recept na pečená žebírka s marinádou, která jim dodá tu správnou chuť.…
Chystáte pohoštění nebo si chcete připravit lahodnou svačinu? Celerová pomazánka osvěží váš repertoár. Někdy se jí také říká falešný humr. Kromě celeru dodá pomazánce…
Bábovka je takovou pomyslnou královnou mezi moučníky, receptů na bábovku je opravdu nespočet a každá rodina má určitě ten svůj nejoblíbenější. Vyzkoušejte tentokrát…
Nevíme si rady se zásobou jablek? V tom případě stojí za vyzkoušení osvědčený tradiční recept na skvělé jablečné řezy. Jsou jednoduché na přípravu, křehké, vláčné a mile…
Mrkev a ořechy dávají bábovce vláčnost a chuť. Svým složením velice připomíná oblíbenou severskou pochoutku - švédský mrkvový dort. Bábovka je hezčí na pohled a když…
Připravte si chutný koláč, který je vláčný díky použití strouhané mrkve. Tvarohová voňavá a sladká náplň pod čepičkou nadrobeného do křupava zapečeného těsta ještě…
Slavný Caesar salát je skvělé jídlo, které obsahuje římský hlávkový salát, ančovičky, česnek, parmazán, vejce, olivový olej, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu a…
Do misky dáme hořčici a za stálého šlehání (stačí vidličkou) přiléváme tenkým pramínkem olej.Okurku nakrájíme na jemno. Sardelky utřeme.Do připraveného základu přidáme…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
5 kroků k dokonalému sushi. Připravte nejznámější maki rolky skoro jako v japonské restauraci
Zpestření všedního vaření: Tyhle 3 varianty bramborových muffinů musíte vyzkoušet, příprava je snadná, chuť božská
10 nejlepších receptů z čočky: Dáte si skvělou polévku, pikantní pomazánku nebo vláčné čočkové sušenky?