Fish and chips
Recept ještě nebyl hodnocenFish and chips je oblíbený pokrm rychlého občerstvení ve Velké Británii. Ryba smažená v nadýchaném těstíčku se podává se silnými bramborovými hranolky. Díky kontrastu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fish and chips je oblíbený pokrm rychlého občerstvení ve Velké Británii. Ryba smažená v nadýchaném těstíčku se podává se silnými bramborovými hranolky. Díky kontrastu…
Na křupavá žebírka nemusíte jen do steakových restaurací. Udělejte si je i doma! Jednoduchý recept na pečená žebírka s marinádou, která jim dodá tu správnou chuť.…
V tomto koláči se snoubí sladká chuť tvarohu s kyselostí rebarbory a skvěle se doplňují. Navíc je koláč politý výbornou ovocnou omáčkou, která chutě ještě více pozvedne.…
Mrkev a ořechy dávají bábovce vláčnost a chuť. Svým složením velice připomíná oblíbenou severskou pochoutku - švédský mrkvový dort. Bábovka je hezčí na pohled a když…
Chystáte pohoštění nebo si chcete připravit lahodnou svačinu? Celerová pomazánka osvěží váš repertoár. Někdy se jí také říká falešný humr. Kromě celeru dodá pomazánce…
Hledáte jemnou pomazánku pro rodinu k večeři, něco se zeleninou pro děti do školy, něco s tvarohem po pořádném cvičení nebo něco snadného k víkendové svačině?…
Avokáda (musí být hodně měkká a bez skvrn, jinak jsou hořká a mohli bychom to vyhodit) oloupeme, nakrájíme na kostičky a ponorným mixérem rozmixujeme v jemnou pastu, bez…
Pokud milujete sladko-slaná jídla, tento recept vám bude určitě chutnat. Skvělou chuť a vůni této výborné omáčce dodává skořice a trochu strouhaného perníku. Výborně se…
Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat,…
Jednoduchý recept na výbornou pečeni. Výhodou je, že vše dáme do jednoho pekáče a můžeme věnovat čas domácnosti nebo kávičce. Z trouby vytahujeme barevný, výtečný a sytý…
Holandská omáčka je typická pro francouzskou kuchyni. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající omáčku z několika málo surovin, která je dokonale jemná a skvěle chutná.…
Sklizeň jablek je typickým znakem podzimu. Pokud máte letos velkou úrodu, zúročte ji a připravte tento jednoduchý jablečný koláč, ve kterém suroviny jednoduše skládáte…
Vepřová plec je jemné maso, které je snadné na přípravu a má mnoho variant, jak si na ní pochutnat. Vyzkoušejte tuto rychlou smetanovou omáčku s kořenovou zeleninou,…
Cizrnu uvaříme ve vodě s octem do měkka. Nejlépe vaříme v tlakovém hrnci, může to trvat necelé dvě hodiny. Raději ji během varu zkontrolujeme, každá cizrna je jiná. Kdo…
Svěží letní oběd, který vás zároveň zasytí? To je vajíčkový salát! Díky bramborám vám dodá pocit plnosti, kyselé okurky mu dodají říz a vajíčka se postarají o…
Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni…
Dokonalý lehký moučník, to jsou tyto nadýchané lehoučké řezy. Pláty piškotového těsta potřené svěžím krémem ze zakysané smetany a vyšlehané šlehačky. K dokonalosti už…
Asijské jídelny nabízejí smažené závitky s mletým masem, které získávají velkou oblibu. Pokud chcete, můžete si je připravit sami doma. Rolky se podávají teplé i studené…
Výroba domácího sýru znovu získává mezi lidmi na oblibě, málokdo ale ví, že chutný sýr si můžete vyrobit i bez použití syřidla. Hotový sýr můžete dochutit podle libosti,…
Jednoduchý a chutný oběd, který snadno připravíme z vepřové kýty a žampionů. Maso nejdříve orestujeme a poté dusíme do měkka. Omáčku se žampiony zahustíme jíškou a…
Ryby se v našem jídelníčku často neobjevují. Tento recept na lehký oběd či večeři téměř bez práce vás přesvědčí, že i na rybě si můžete pochutnat. Pokud zatoužíte po…
Z telecí kýty nakrájíme 4 plátky, rozklepeme je na co nejtenčí řízky a osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku na plátky. Do porcelánové mísy, která má…
Tyto oblíbené mořské plody chutnají samy o sobě skvěle, a tak jim svědčí rychlá a jednoduchá úprava na másle. K ochucení postačí trochu česneku a petrželky. Vychutnat si…
Žloutkové řezy jsou z dnešního pohledu už trochu retro, ale zároveň je to reprezentativní klasika mezi moučníky, která nikdy nezklame. Tento zaručený a vyzkoušený…
Přidáno před 49 minutami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Brunost je sýr, který vlastně sýrem ani není. Takhle jednoduše s ním připravíte třeba voňavé latté
Recept na volné odpoledne: Užijte si relax i rodinnou zábavu
Jak zužitkovat staré rohlíky: Zapečené s klobásou, nebo s vejci a sýrem jsou vynikající levnou večeří pro celou rodinu