Šťovíková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenOloupané a nakrájené brambory dáme do hrnce jako na bramboračku, přilijeme vodu, dáme koření a dáme vařit. Cibuli na oleji necháme zesklovatět a přidáme do toho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 341 kJ / 82 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Oloupané a nakrájené brambory dáme do hrnce jako na bramboračku, přilijeme vodu, dáme koření a dáme vařit. Cibuli na oleji necháme zesklovatět a přidáme do toho…
Tato výborná jarní polévka vám jistě zlepší náladu. Díky bramborům je sytá, medvědí česnek a šťovík dodají krásnou barvu i výraznou chuť, libeček jí předá svou vůni a…
Dny se pomalu prodlužují a jsou teplejší, a příroda se začíná pomalu zelenat. S příchodem jara měníme hutná jídla za lehčí. Salát plný jarní zeleniny a lučních bylinek…
Jarní cibulky a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme nadrobno. Bylinky omyjeme, odstředíme, aby nebyly moc mokré a posekáme. V míse vše promícháme s rozklepnutými vajíčky…
Očistené listy umyjeme, oberieme stopky, prekrájame a dáme na trochu oleja podusiť. Osolíme, miešame. Z oleja a múky pripravíme svetlú zásmažku, rozmiešame s vodou a…
Na oleji osmahneme drobně pokrájený česnek s kmínem, na kolečka nakrájenou zeleninovou paprikou, mletou sladkou i pálivou paprikou a vše zalejeme šálkem vody. Přivedeme…
Pstruhy očistíme, uvnitř osolíme a bříško jim vycpeme směsí omytých a osušených bylin. Osolíme i vně, povrch potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme dočervena. Hotovým…
Brambory vaříme asi v 3/4 l vody s kmínem a solí téměř do měkka. Než se dovaří, vlijeme tam mléko s rozšlehanými vejci a moukou a dovaříme. Ochutíme citronem nebo octem…
Nejprve si na krájíme brambory na kostičky, okurku oloupeme a vydlabeme semínka. Dužinu také nakrájíme. Na másle si zesklovatíme šalotky ( bílé části jarních cibulek),…
Mrkev jemně nastrouháme, podusíme na másle, osolíme. Na másle zpěníme nakrájenou jarní cibulku, přidáme omyté listy a bylinky, osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou,…
Na sádle zesklovatit cibuli, až je hotová přidat jednu hrst posekaných lístků, ty jen tak na tuku s cibulí prohodit. Zalít vývarem, osolit, opepřit a uvařit, až je…
Šťovík rozsekáme nadrobno a chvilinku podusíme na másle. Necháme vařit 1/2 l vody, dáme do něj vařit 3 brambory nakrájené na drobné kostky a přidáme šťovík – vaříme asi…
V hrnci zpěníme máslo, zasypeme hladkou moukou a umícháme světlou jíšku. Přilijeme mléko a za občasného prošlehávání přivedeme k varu. Provaříme cca 10-15 minut (občas…
Brambory nakrájíme nadrobno a vložíme do vroucí osolené vody. Bylinky podusíme na trošce másla asi 4 min.. K poloměkkým bramborám vložíme bylinky a zalejeme smetanou s…
V kastrůlku si uvaříme zeleninu s masem doměkka. Do mixéru si připravíme pokrájené listy šťovíku, česnek, šalotky a přilijeme pár lžic vývaru ze zeleniny a rozmixujeme…
Opláchněte šťovík, odtrhněte řapíky a jemně nasekejte. Vložte ho do osolené vroucí vody a vařte asi 10 minut. Odeberte trochu polévky, důkladně ji promíchejte se…
Očištěné maso zalijeme v misce vínem, přidáme bylinky a necháme přes noc v lednici. Maso krásně zkřehne.Druhý den maso vyndáme, osušíme a svážeme provázkem do tvaru…
Jetel, pampeliškové listy, šťovík a rajče nakrájíme. Přidáme polníček a celé sedmikrásky.Osladíme, přidáme balzamikový ocet a pomerančový olivový olej. Dobře promícháme.
Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev na kolečka nebo podle vlastní představy, květák rozebereme na růžičky. Každou zeleninu zvlášť povaříme do poloměkka a zchladíme…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Nejlepší dortový korpus: Poradíme vám, jak postupovat, aby se vždycky povedl na jedničku!
Co je české, to je dobré! Klasické recepty tuzemské kuchyně snadno a rychle
Jak na výborný máslový krém: Základ lze ochutit pudinkem, vyšlehaným sněhem z bílků, ale i čokoládou, kávou či oříšky