Pikantní buřt v omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenBuřty nakrájíme na drobné kostky. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uzenou papriku a buřty, restujeme. Okořeníme, podlijeme a dusíme asi 25 minut. V…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Buřty nakrájíme na drobné kostky. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uzenou papriku a buřty, restujeme. Okořeníme, podlijeme a dusíme asi 25 minut. V…
Maso nakrájet na větší kousky (3-4 na porci), prudce opéci na sádle či oleji v kastrole vhodném do trouby, přitom okořenit pepřem a divokým kořením, osolit. Maso…
Tato pečená bylinková mrkev patří mezi výrazné přílohy, které oživí jednoduché úpravy kuřecího či krůtího masa. Hodí se i do arabských pilafů a dalších dušených masových…
Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 3 mm plátky a osolíme. Smetanu smícháme s podmáslím, lístky tymiánu a kořením.Polovinu ochucené smetany nalijeme do mísy a brambory v…
Opláchněte ryby zevnitř i zvenčí pod proudem vody a osušte je papírovou utěrkou. Očistěte je a poté do jejich boků udělejte nožem příčné zářezy. Ryby naskládejte v jedné…
Vepřovou kotletu nakrájíme na silné plátky a ty následně na stejně velké kostky. Maso bohatě osolíme, pokapeme trochou rozpuštěného sádla a bohatě posypeme odrhaným…
Zemiaciky, salotku, cesnak, mrkvu a cervenu papriku ocistime. Zemiaciky nechame v celku (musia byt naozaj male, ak nie, tak prekrojte), mrkvu a papriku nakrajame na…
Játra důkladně očistíme, odblaníme, pokrájíme na požadovanou velikost. Cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájeném špeku dorůžova, pak přidáme osmažit očištěná játra…
Dle názvu je recept přisuzován známému kuchaři. Ať už to je, či není pravda, kombinace česneku a tymiánu nemůže nic pokazit. Dobře namarinovaná křidélka se stanou…
Salát ideální jako lehká večeře, nebo příloha k pečenému masu. Nabídnout ho můžeme i při letním grilování. Podáváme ho následně po dokončení přípravy, aby se zachovala…
Na hlubší pánvi zahřejte olej a zpěňte jemně nakrájenou cibuli. Přidejte maso nakrájené na kousky a opečte. Podlijte pivem, přidejte hořčici a otrhané lístky tymiánu.…
Z naložených lesních hub můžeme připravit chutnou pomazánku. Výraznou houbovou chuť v ní doplňuje česnek, voňavý čerstvý tymián a orestovaná cibulka. Vše stačí…
Maso nakrájíme na kostky a ve větším hrnci ho na sádle opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme posekaný česnek, snítky tymiánu a necháme vydusit tekutinu. Poté podlijeme…
Rohlíky, nakrájené na kostky, prolijeme mlékem a necháme nasáknout. Špek nakrájíme na maličké kostičky, 2 stroužky česneku prolisujeme, 1 cibuli nakrájíme na jemno. Vše…
Vše na marinádu důkladně prošleháme, vložíme maso a necháme pár hodin marinovat. Nejlépe přes noc. Poté opepříme a grilujeme (dělala jsem v kontaktním grilu) 3-4 minuty…
Parmezán nahrubo nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci na kousku rozehřátého másla necháme zesklovatět cibuli a přidáme rýži. Vše zalijeme…
Omyté filé pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem s nasekaným tymiánem. Necháme půl hodinky uležet.Rozehřejeme máslo s olejem a přidáme celý česnek. Hned…
Omyté filé pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem s nasekaným tymiánem. Necháme půl hodinky uležet.Rozehřejeme máslo s olejem a přidáme celý česnek. Hned…
Na oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný celer. Krátce zarestujeme, přidáme rajčata, zasypeme paprikou.…
Brambory i se slupkou omyjeme, osušíme, nakrájíme na jemné plátky, potřeme olivovým olejem, posolíme a naskládáme do zapékací mísy. Kysanou smetanu smícháme s bujonem a…
Špekáčky oloupeme a překrojíme napůl, po vrchu nakrájíme do křížku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá půl kolečka.Špekáčky vložíme do pekáčku, zasypeme cibulí,…
Oloupejte cibule, rozpulte je a nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo. Cibuli restujte při nižší teplotě dokud nebude podušená dosklovita,…
Dva dny před vlastní přípravou rozkrájíme králíka na porce a prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou.Uložíme do vhodné nádoby, přidáme 5 nakrájených šalotek, mrkev…
Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří vynikající dvojici. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03