Takový obyčejný dort
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: Žloutky vyšleháme s cukrem, pomalu přidáváme mouku, dle počtu vajec horkou vodu (5vajec=5PL horké vody...), nakonec sníh z bílků a prášek do pečiva, případně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: Žloutky vyšleháme s cukrem, pomalu přidáváme mouku, dle počtu vajec horkou vodu (5vajec=5PL horké vody...), nakonec sníh z bílků a prášek do pečiva, případně…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme na 2 hodiny do lednice. Pak vykrajujeme různé tvary a upečeme. Vychladlé slepíme připraveným krémem, polijeme polevou a…
Těsto na tohle cukroví tu jistě je, ale protože téměř každé má své varianty, tohle je jedna, kterou jsme každý rok pekli za mého dětství doma.Tehdy hlavně kolečka, která…
Žltky s cukrom vymiešame do peny, pridáme vodu, múku s kypriacim práškom a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Postup opakujeme 3-krat, do jedného cesta pridáme kakao.…
Korpus: Bílky vyšleháme s cukrem v pevný sníh a pak zašleháme žloutky, přidáme trochu vody. Ručně zamícháme mouku, těsto vylejeme do formy a pečeme na 200°C (podle…
Do zhruba poloviny mléka dáme vejce, sůl, cukr, prosátou mouku smíchanou s kakaem a vše prošleháme do hladké hmoty a následně naředíme zbytkem mléka. Necháme cca 20 až…
Nejdříve upečeme korpus. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme sníh. Pak přidáme žloutky, mouku, cukr, olej a kypřící prášek. Nalijeme do…
Všechny uvedené suroviny zamícháme dohromady a uděláme si hladké těsto, je li hustší, přidáme trochu mléka. Pak vše vlijeme na vymazaný plech a pečeme asi 35…
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se nezačalo lepit. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v lednici. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a…
JAHODOVÝ KRÉM: jahody rozmixujeme/necháme povolit. Dáme do kastrůlku, rozmícháme pudinky, marmeládu a cukr a přivedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout…
Nejprve upečeme korpus. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Pak přidáme postupně žloutky (ubereme na otáčkách). Až se žloutky a…
Žloutky ušleháme s cukrem doběla, přidáme po lžících horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Ušleháme tuhý sníh, který zvolna vmícháváme střídavě s moukou do ušlehaných…
Sladkému vyznání v podobě nadýchaného koláče odolá málokdo. Pokud chcete ještě více zdůraznit, že je pečený z lásky, použijte zdobení ve tvaru srdíček. Koupíte je v…
Malé mléčné čokoládky pro menší děti můžete lehce připravit i doma. Zdobit se dají například želatinovými medvídky, oříšky, menšími lentilkami a i jiným cukrářským…
Tento pěkný dortík ve tvaru vajíčka ozdobí váš velikonoční stůl. Připravíme ho z piškotového korpusu, který potřeme marmeládou a vanilkovým krémem. Pak už jen dozdobíme…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Dejte si kontrabáš: Vyhlášený pokrm valašské kuchyně z pohanky a brambor
Pěstování bylinek na jednom stanovišti: Rozmarýn a tymián mají rádi slunečné aranžmá, v polostínu se daří majoránce nebo kerblíku
Vepřo knedlo zelo je nesmrtelná česká klasika. Poradíme, jak ji mít nejlepší!