Zajíčkové jidáše
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční jidáše mají svým tvarem připomínat provaz, na kterém se Jidáš oběsil poté co zradil Ježíše. Proč si ale s dětmi neupéct ze stejného těsta třeba zajíčky? Budou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční jidáše mají svým tvarem připomínat provaz, na kterém se Jidáš oběsil poté co zradil Ježíše. Proč si ale s dětmi neupéct ze stejného těsta třeba zajíčky? Budou…
Dostal se k vám čerstvě chycený kapr? Poděkujte šikovnému rybáři a připravte mu za odměnu kapří karbanátky. A protože už je sezóna cuket, přidejte ji do připravovaného…
Křehké sušenky, slepované lahodným krémem z čokolády a oříšků, potěší svojí sladkou chutí nejen děti ale i dospělé. S chutí se vrhněte do přípravy, není to nijak složité…
Jednoduché cukroví s oblíbenou čokoládovo-oříškovou pomazánkou dozdobené čokoládovou polevou a lískovým oříškem je přesně ta dobrůtka, která nesmí chybět na tácu s…
Denně čerstvé pečivo můžete mít doma i bez návštěvy pekárny. Stačí pár základních surovin a trocha rozmarýnu. Kynuté těsto je provoněno bylinkou a upleteno do úhledných…
Středně velký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Můžeme ale pouze plech vyložit papírem na pečení. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji vyhřát…
O Vánocích nesmí chybět snad všemi oblíbené, medem provoněné perníčky. Ty, připravené podle tohoto receptu, budou krásně nadýchané a hned měkké. Navíc do jejich…
Mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům. I když mnozí si toto pečivo tak oblíbili, že ho pečou i během roku. A není divu, těsto je krásně nadýchané plné rozinek.…
Mléko a moučkový cukr dáme do hrnečku a necháme mírně ohřát na ploténce, hrneček odstavíme a přidáme kvasnice.Naváženou mouku dáme do mísy, přidáme sůl, žloutek, trošku…
Z droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a půlky mléka necháme vzejít kvásek.V míse zaděláme s kváskem hladké těsto a necháme asi 30 minut v teple kynout.Pak rozválíme nebo…
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Potom k ní přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme do zlatohněda.Pak vložíme osolené a opepřené kuře…
Jsou rodiny, kde se z pokolení na pokolení dědí recepty na pochoutky. Vánočka je jedna z takových dobrot. Pro ty, kdo milují pořádné, byť těžší kynuté těsto, je tohle…
Jsou rodiny, kde se z pokolení na pokolení dědí recepty na pochoutky. Vánočka je jedna z takových dobrot. Pro ty, kdo milují pořádné, byť těžší kynuté těsto, je tohle…
Tyto slzičky nesmí na vánoční tabuli chybět. Připravíme je z křehkého lineckého těsta, do kterého přidáme kakao. Slepujeme čokoládovým krémem s rumem a zdobíme…
Netradiční způsob přípravy lineckého cukroví, které však určitě zaujme. Plát těsta potřeme tvarohovou náplní, zakryjeme vykrojenými kolečky a doprostřed vložíme…
Připravit jemný vanilkový krém s vrstvou zkaramelizovaného cukru na povrchu není vůbec složité. Stačí svařit smetanu s cukrem a vanilkou, vmíchat do ní žloutky a péct ve…
Tvary z jednoduchého perníkového těsta si vykrojíte podle předem nakreslené šablony. Sestavování svícnů nebo chaloupky a hlavně jejich zdobení, bude možná pro vás noční…
Pečení beránka ze sladkého těsta patří mezi oblíbené velikonoční tradice. Po upečení je nejjednodušší zdobení vychladlého beránka lehce pocukrovat jemným moučkovým…
Dobrotami napěchované mazance se mohou stát o svátcích jara vhodným dárkem pro návštěvy, či vaše blízké. Opravdu výborné minimazance budou odměnou za dobře vypracované…
Linecké těsto je velmi tvárné a lidská fantazie bezbřehá. Kombinací pečeného těsta a nepečené ořechové hmoty můžete zhotovit tyto pantoflíčky. Pokud si chcete ušetřit…
Voňavé křupavé sušenky pikantní chuti potěší každého! Zázvorové sušenky se skořicí si vychutnáte s voňavým čajem nebo kávou. Skvělá mini sladkost, kterou si můžete…
Boží milosti jsou jedním z prvních symbolů, které provází Velikonoce. Připravují se tradičně v období masopustu, fašanku. V tomto receptu je použito drobenkové těsto, ze…
Mazanec patří k tradičním symbolům Velikonoc. Vláčné kynuté těsto vytvarujeme do bochánku, který před pečením nastřihneme do kříže a posypeme mandlemi. Na snídani pak…
Sladký dozlatova upečený bochánek z kynutého těsta tradičně pečeme na Velikonoce. Do těsta přidáme rozinky namočené v rumu, kandované ovoce a sekané mandle. Horní část…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Jarní jídelníček 50. let v Československu: Stará slepice, převařené mléko a saláty, které se nedoporučovalo mýt v potoce
5 způsobů, kterými nám ovoce pomáhá zhubnout
Marinovaná vejce na asijský způsob jsou netradiční chuťovkou vonící kořením. Příprava je snadná, stačí jen voda, čaj a koření