Banán: Žlutý zázrak, který je plný zdraví prospěšných látek a navíc skvěle zasytí
Víte, že název banán vznikl z arabského slova banan, což v překladu znamená prst? Ano je to tak, banán je protáhlé žluté ovoce, které svým tvarem připomíná zahnutý prst. První sad banánů vznikl v Číně, kolem roku 200 našeho letopočtu. Chuť banánu není vždy stejná, je totiž silně ovlivněně místem a teplotou, kde banán rostl a dozrával.
Co obsahuje banán?
Banán je opravdové super ovoce. Obsahuje totiž významné množství vitamínů skupiny B a C, ale také mnoho minerálních látek. Při konzumaci jednoho banánu denně doplníte přibližně 10% denní doporučené dávky minerálů - hořčíku a draslíku, bez kterého se naše tělo jen těžko obejde. Výhoda banánu je jeho "zabalenost", dáte ho do tašky a máte zdravou svačinku, kdekoliv zrovna potřebujete.
Recepty z banánu
Banán můžete konzumovat jen tak, nebo si z něj připravit dokonalé smoothie, lívanečky, bábovku nebo jiné další dobroty.
- Lahodné lívanečky, kterým opravdu neodoláte, přitom jsou velmi snadné.
- Banana split: Znáte tento skvělý ale zároveň opravdu snadný recept na zmrzlinový dezert? Pokud ne, tak je nejvyšší čas, se s ním seznámit.
- Krtků dort: Tak tenhle zná určitě každý! Lahodný dort plný smetaný, kousky čokolády a hlavně - banánů. Tato nesmrtelná kombinace chutí je naprosto famózní.
Den Banana split
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 2 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 9 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 9 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Přečtěte si Zobrazit více
Třetí řada Peče celá země nabídne souboj učitelky, pracovníka v IT, hudebnice ze slavné rodiny i gymnazisty. Půjde o hodně
Víte, že jeden ze symbolů Berlína je klobása? Slavný currywurst tu má dokonce i své muzeum
Legendární švestkový koláč z New York Times: Podle receptu z roku 1983 se jednoduše dělá a božsky chutná