Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nový hit sociálních sítí, zapečené ovesné vločky.
Zdroj: Freepik, valeria_aksakova

Čokoládové brownies jsou dezertem, který milují snad všichni. A skoro všichni po něm mají taky pořádné výčitky. Když jej ovšem připravíte trošku jinak, pochutnáte si a výčitky můžete hodit za hlavu. Tyhle boží vločkové brownies navíc zvládnete s jednou rukou za zády. Tak jednoduchá ta příprava je!

Druhý Mug Cake

Na TikToku se denně objevují nové recepty, s nimiž se uživatelé sociální sítě snaží trumfnout ostatní, kteří také podlehli „vločkovému šílenství“. Svým způsobem současná situace připomíná pozdvižení kolem takzvaného dortíku z hrnku, známého jako Mug Cake.

@barbarasfoodcravings You have to try these Brownie Baked Oats! 🍫 #bakedoats #oatstiktok #bakedoatmeal #oatsrecipe #oatmeal #healthybreakfast #chocolaterecipe #healthybrownies ♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

Oba dva moučníky se totiž v mnohém podobají, především pak v jednoduchosti, s jakou se dají vytvořit. Na Mug Cake totiž stačilo mít hrnek, mikrovlnnou troubu, mouku, cukr, mléko, kypřící prášek a vejce. Na falešné brownies toho není o moc víc. Novinka na sociálních sítích se také oproti hrníčkovému dortu může pyšnit tím, že je zdravější. Ačkoliv i některé verze MugCakes už byly bez mouky a přidaného cukru, falešné vločkové brownies jdou ještě dál. Běžnou snídani povýšily na delikatesu!

Ovesné vločky totiž obsahují mnoho vitamínů, minerálů a vlákniny, která organismu pomáhá s lepším trávením. Nejčastějším způsobem úpravy vloček je jejich vaření a následná úprava na kaši. Pro mnohé je ovšem takový způsob podávání „nudný“ a bez výraznější chuti. Jde to i lépe!

Falešné vločkové brownies

Kdo by nemiloval slavný čokoládový hutný a mimořádně chutný dezert brownie. Jenže tenhle moučník je doslova nadupaný čokoládou, máslem, cukrem a moukou. Kdo si hlídá linii a zdravý životní styl, může zkusit falešné vločkové brownies. Po mouce ani stopy, obejdete se i bez tuku a přidaného cukru. Příprava je navíc neskutečně jednoduchá! Budete potřebovat na 1 porci: ½ banánu, 1/3 šálku ovesných vloček, 1 vejce, ¼ šálku mléka, 1 lžíce kakaa, špetku skořice a ¼ lžičky sody

Jak na to?

  1. Ovesné vločky, banán, vejce a další suroviny dejte do mixéru a vyšlehejte do hladké hmoty.
  2. Pokud chcete, vmíchejte čokoládové lupínky nebo nasekanou čokoládu. 
  3. Formičku vytřete olejem a vlijte do ní těsto. Vložte do předehřáté trouby na 160 stupňů horkovzduch a pečte 15 minut.
Jestli nemáte rádi ovesné vločky, udělejte si z banánu lívance. Jak na to se dozvíte v našem videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více