Citron svou chutí dokáže ozvláštnit jídlo i nápoje. Jaké jsou nejoblíbenější recepty?
Citrony přináší výraznou chuť a vůni do kuchyně, ale mají také zdravotní a kosmetické výhody. Jsou bohaté na vitamín C, což má několik zdravotních výhod. Vitamín C pomáhá posilovat imunitní systém, podporuje trávení, působí jako antioxidant a zlepšuje vstřebávání železa z potravy. Citrony jsou také vynikajícím zdrojem vlákniny.
Z citronu využijete kůru i šťávu
Citron je nezbytnou součástí mnoha kuchyní po celém světě. Jeho šťáva a kůra jsou využívány k dochucování pokrmů a nápojů. Jeho šťáva se používá zejména pro okyselení a zvýraznění chuti pokrmů, salátů, omáček a nápojů. Kůra je poté bohatá na éterické oleje, a tak dodává jídlu výraznou citronovou chuť. Je používána v pečení, dezertech, marinádách a kořenící směsích. Na dozdobení dezertů je ideální kandovaná kůra.
Tip: Vyzkoušejte zázračné účinky citronu smícháním s česnekem.
Nejoblíbenější recepty z citronu
Z citronu dokážete vykouzlit spoustu skvělých receptů. Velmi oblíbené jsou citronové koláče, bábovky a cheesecaky, svěží letní limonády, citronové kuře, zálivky na saláty, ryby či smažené pokrmy. V letních měsících je pak oblíbená citronová zmrzlina nebo sorbet.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
V Prostřeno se bude smažit! Jak na legendární plumlovský řízek, který dříve stával 15 Kčs?
Dokonalý domácí bujon připravíme i ze zbytků a můžeme jej zamrazit na příště. V chuti předčí ten kupovaný!
Zikmund Lucemburský: Syn Karla IV. tak miloval maso, že z toho onemocněl. Lékaři mu doporučili přísnou dietu