Vaření nám umožňuje připravit si vynikající a vyvážená jídla každý den
Takové vaření je umění a dovednost, která zahrnuje přípravu jídel z různých surovin a ingrediencí. Je to vlastně činnost, která spojuje chuť, vůni, kreativitu a zábavu. Vaření nám nabízí široké možnosti, jak si připravit velmi chutná jídla.
Co představuje vaření?
Obecný pojem vaření představuje různé způsoby přípravy jídla, jako je smažení, opékání, vaření, dušení, grilování, pečení či třeba tažení. Konkrétně pak vaření představuje způsob úpravy, kdy se potraviny vaří v tekutině (vodě, vývaru, mléce). Vařit pak můžete standardně ve vodě, na páře, pomalu v pomalém hrnci či naopak rychle v tlakovém hrnci. Do vaření spadá i blanšírování.
Jaká témata najdete v seriálu "Vaření"?
Náš seriál o vaření zahrnuje různá témata. Dozvíte se například zákoutí vaření, která často dělají lidem problém, a to vaření vajec, brambor (zejména ve slupce), rýže, těstovin, kukuřice nebo třeba takové čočky. Na jaká další témata se můžete těšit?
- Oblíbené recepty,
- nejčastější chyby při vaření,
- sledování kulinářských trendů,
- vychytávky v oblasti vaření,
- tipy na chutná jídla od slavných,
- objasnění různých způsobů vaření a spoustu dalšího.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 14 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ladislav Špaček o správné etiketě, nejen u stolu: Nesrkáme, nemluvíme s plnými ústy a u stolu nikdy nepoužíváme párátko, říká
Beárnská omáčka dokonale dochutí steak i zeleninu. K tomu, aby byla krásně hladká, pomůže trik slavné kuchařky Julie Child
Jablečný závin z kynutého těsta bez kynutí: Je mnohem rychlejší, vláčnější a při pečení nepopraská