Jak šetřit - tentokrát s pomalým hrncem
Když uvažujeme, jak uspořit v domácnosti, nejspíš nás napadají různé možnosti. Ne vždy je však šetření tak komfortní jako s pomalým hrncem. Jedná se totiž o velmi zajímavého pomocníka, který je poslední dobou stále oblíbenější.
Hrnec pro pomalé vaření
Součástí elektrického přístroje je vyjímatelná kameninová nádoba, ve které se pokrm připravuje. Vnější povrch přístroje tvoří plášť, který má za úkol nádobu ohřívat. Na přístroji je umístěn ovládací přepínač. Na trhu jsou přístroje s jednoduchým manuálním přepínačem a složitější s digitálním ovládáním. Některé přístroje mají zabudovaný časovač, který zajistí vypnutí po nastavené době, a přednastavené programy, ze kterých si můžeme vybírat.
K čemu slouží pomalý hrnec
V hrnci připravujeme své oblíbené pokrmy, postup je však trochu jiný. Můžeme vařit nejrůznější masová jídla, omáčky a polévky, sladké pokrmy (žemlovky) i třeba povidlí. Pomalý hrnec využijeme na přípravu obilovin a kaší, ať už naslano nebo nasladko. Hrnec poslouží i k udržování teplého jídla.
Skvělý na vaření luštěnin
Šetří naše zdraví
Pomalé vaření je v současné době populární trend přípravy pokrmů. Nižší teploty jsou šetrné k živinám a vitamínům, které jsou obsažené v potravinách. Díky tomu, že chuť jídel z pomalého hrnce je výraznější, stačí k jejich dochucování méně soli, tuku a různých dochucovadel. Vaření je jednoduché a úsporné, výsledná jídla jsou zdravá a chutná.
Šetří naše peníze
Hrnec má nízkou spotřebu (okolo 250 W) a přestože vaření trvá delší dobu (obvykle 4 až 10 hodin), není energeticky náročné. Při výběru konkrétní značky si zkontrolujeme příkon, hrnců je totiž celá řada a nabídka je široká.
Hrnec šetří náš čas
Velkým přínosem pomalého hrnce je úspora našeho času. V praxi postup probíhá velmi jednoduše - do hrnce vložíme vařenou surovinu, přístroj zapneme a na několik hodin si ho nemusíme všímat. Nehrozí, že by se nám jídlo připálilo nebo uteklo.
Další výhody pomalého hrnce
Hrnec má jednoduché a pohodlné ovládání. Je lehce přenosný, k zapnutí stačí elektrická zásuvka, proto ho ocení i chataři a chalupáři.
Pomalý hrnec
Pomalý hrnec, též zvaný slow cooker - principem je pozvolné vaření, při kterém se neodpařují tekutiny, všechny vitaminy a minerály zůstávají uvnitř, nic se nepřipálí. Stačí ho naplnit a zapnout,… Podívejte se na všechny pomalý hrnec.
Dá se říct, že pořízením pomalého hrnce neuděláme chybu. Není nutné kupovat drahé přístroje, i ty s nízkou pořizovací cenou nám prokážou dobrou službu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
10 nejlepších svátečních obědů nejen na Velikonoce: Dáte si pečené jehněčí nebo nadívané kuře?
Holka u plotny radí: Jak co nejlépe upéct výtečné kuře à la kachna a zároveň ušetřit?
Polévka pho jako z Prostřeno: Vietnamská kuchařka poradí, jak udělat ten nejlepší vývar a jak jej ochutit
Komentáře