5 častých chyb při smažení řízků: Možná se dopouštíte chyby, ani o tom nevíte
Smažení řízků, co je na tom? Řeknete si, žádná věda. Ale jste si jistí, že se nevědomky nedopouštíte nějaké chyby? V následujícím článku si připomeneme nejčastější chyby, kterých se můžete dopustit. A příště už budou vaše řízky dokonalé.
Všichni chceme chutné, šťavnaté a křupavé řízky. Jenže občas je maso tuhé nebo strouhanka rozmočená a odpadává z masa. Je hned několik způsobů, jak řízky pokazit. V některých případech můžete dokonce uškodit svému zdraví.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Časté chyby při přípravě řízků
Je jedno, jestli použijeme maso vepřové nebo kuřecí, tyto chyby nesnesou ani jedny řízečky.
- Smažíte studené maso rovnou z lednice: Chyba, maso musíte nechat v pokojové teplotě alespoň 30 minut. Teplotní šoky masu nesvědčí a na výsledku to je znát.
- Obalujete mokré maso: Maso by se před solením a obalováním mělo osušit papírovou utěrkou. Strouhanka potom na mase nezvlhne a bude krásně křupavá.
- Šetříte na oleji: Nebojte se při smažení řízků použít větší množství oleje nebo sádla, to je na smažení řízků to nejlepší. Použít můžete i přepuštěné máslo.
- Smažíte na málo rozpáleném oleji: Olej musí být pořádně rozpálený, což krásně poznáte vhozením zkušebního drobečku strouhanky na pánev. V opačném případě se tuk ihned vsákne do strouhanky. Ta bude vlhká, bude odpadat a řízek bude velmi mastný.
- Nevyměňujete olej: Pokud smažíte větší množství řízků, olej průběžně vyměňujte za čerstvý. Olej se snadno přepálí a navíc v něm zůstávají drobečky strouhanky, které se víc a více připalují.
Už jste zkoušeli péct řízky v troubě? Výhodou je, že máte hotových více porcí naráz. Předvede vám to náš videorecept, podle kterého můžete postupovat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 6 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 19 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 23 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Komentáře