Podmáslový řízek

cathleen Kuchařka: cathleen

Vepřové maso 3 názory

Suroviny

6 vepřových řízků
250 ml šlehaného podmáslí
1-2 rozetřené stroužky česneku
několik lístků šalvěje
lžička dijonské hořčice
sůl
mletý pepř
hladká mouka
2-3 vejce
strouhanka
sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 50 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Podmáslí prošleháme s česnekem, hořčicí a drobně krájenými lístky šalvěje, potřeme jím lehce naklepané řízky, zbytek pak na plátky masa nalijeme a uložíme přes noc marinovat do lednice.

  2. V den přípravy maso z marinády vyndáme, necháme dobře okapat, osolíme je, opepříme a lehce poprášíme moukou.
    Smočíme je v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a v rozehřátém sádle usmažíme dozlatova.
    Podáváme s brambory nebo salátem a kouskem citronu.

Poznámka

Apetit 2015

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 142 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Podmáslový řízek

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Ivusa: děkuji! No, klasické řízky to nejsou. Česnek tam bude vonět tak moc, kolik ho použijete - dejte jen jeden menší stroužek, ten to chuťově určitě nepřebije ;-)

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    Jsou krásné ty řízečky. Chci se zeptat,není v tom moc cítit ten česnek ???? Kdysi dávno jsem dělala něco podobného ,ale doma se to neujalo ,protože jsem dala (zřejmě) víc česneku ,a bylo to moc "česnekové " ;-( Jinak krásná fotka a bodík už letí:yes:

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Krasaveček :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: podmáslové řízky veprove rizky v podmasli jak naklepat rizky podmáslový kuřecí řízek recepty s podmáslím šlehaný řízek vepřové na podmáslí řízky v podmásli řízky s podmáslím recepty kuřecí řízky v s podmaslim řízky v recepty s podmaslim recept řízky v s podmáslím maso v podmáslím co se zbytky řízků co se zbytku řízky podmásový řízky podmáslový kuřecí podmáslový kuřecí řízek recept řizek recept podmáslové kuřecí řízky

Zapomněl/a jsem heslo