Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čím se liší hokaido od jiných dýní a na co se nejvíce hodí? Proč se tato malá dýně stala královnou naší kuchyně?
Zdroj: Pixabay

Dýně milujeme už dlouho, ale od té doby, co známe hokaido, jejich obliba ještě narůstá. A není divu. Zpracování této malé dýně je velmi snadné a nepotřebujeme k tomu velkou sílu, ani velký nůž.

Hokaido v sobě spojuje mnoho výhod, které řada dalších dýní nemá. Můžeme si je krátce shrnout, určitě přitom dostaneme chuť třeba na dýňovou polévku z této skvělé zeleniny.

Proč si tolik ceníme dýni hokaido?

Tato malá a pěkná dýně v sobě spojuje řadu výhod. Díky nim se stala zřejmě nejoblíbenější podzimní zeleninou. A jaké jsou to výhody?

  1. Je malá - tedy velká přesně akorát, abychom ji spotřebovali na jedno jídlo. Žádné zbytky a problémy s uchováním nedojené části.
  2. Skvěle chutná, má příjemně nasládlou chuť, je jemná, zároveň hutná - není vodnatá. Její chuť je výrazná a velmi dobrá.
  3. Má krásnou barvu a je pěkná na pohled. Toto oceníme nejen při vaření.
  4. Hokaido, do té doby než si ji dáme k obědu, totiž může být krásnou domácí dekorací - úžasně prozáří naše podzimní nevlídné dny.
  5. Snadno se pěstuje na zahradě. Potřebuje výživnou půdu, dostatek vláhy a sluníčko - stejně jako ostatní dýně.
  6. Je velmi trvanlivá. Můžeme ji skladovat doma, v chladnější místnosti. Při sklizni jí ponecháme krátkou stopku. V dobrých podmínkách vydrží až do jara. Můžeme ji mít stále po ruce.
  7. A hlavní výhodou je to, že hokaido nemusíme loupat. Díky tomu je vaření s ní velmi snadné a rychlé. Plody si ponechají všechny důležité vitamíny, žádná "hodnota" neputuje na kompost.
  8. Z hokaida lze vařit slaná i sladká jídla, pochutnají si na ní dospělí i děti. Hokaido je úžasná dýně pro naše každodenní vaření.

Vyzkoušejte ji třeba s bramborami na bylinkách, s vařením poradí názorné video. Další chutné recepty na vaření z dýní (od polévek až po moučníky) najdete v našem receptáři.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více