Jak upéct piškotovou roládu. Vyzkoušejte oblíbené recepty na nadýchaný moučník
Moučníky z piškotového těsta patří k těm nejoblíbenějším, můžeme je připravit i na slavností příležitosti. Mohou to být různé řezy, bábovky, dorty i krásně ozdobené rolády. Vybrali jsme několik receptů, které pomohou proniknout do tajů jejich přípravy i méně zkušeným.
Co potřebujeme na piškotové těsto
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct nadýchanou piškotovou roládu
- Bílky pečlivě oddělíme od žloutků, z bílků vyšleháme tuhý sníh, tak aby se po vyjmutí metly ze sněhu tvořily špičky, které zůstávají stát a neklesají.
- Žloutky našleháme s cukrem do husté pěny. Poté k nim postupně a zlehka vmícháme sníh, tzn. sníh do žloutkové pěny pozvolna "zabalujeme", aby neklesl.
- Potom po lžících vmícháme polohrubou mouku. Kdyby se mouka přidala najednou , klesla by ke dnu.
- Připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme cca 8 min. při teplotě 180 °C. Pokud piškotová těsta pečeme příliš prudce, rychle vyběhnou, ale později klesnou.
- Správné propečení piškotového těsta poznáme podle zrůžovění povrchu. Upečený piškot zůstane při dotyku prstem sice pružný, ale neboří se.
- Horký piškot překlopíme pomocí navlhčené utěrky z plechu a hned ho rolujeme.
- Po vychladnutí ho rozložíme a naplníme pudinkovým krémem, znovu stočíme a dozdobíme.
- Hotovou roládu před podáváním vychladíme v lednici.
Aby se nám roláda krásně povedla, pomůže nám zhlédnutí následujícího videa:
Další tipy na piškotové rolády
Podle dalších receptů můžeme vyzkoušet i jiné skvělé rolády. Když do těsta přidáme trochu přesátého kakaa , výsledkem bude kakaový piškot. Upečený piškot naplníme (krémem či marmeládou) a ozdobíme podle vlastní fantazie a možností. Využijeme strouhaný kokos, mleté vlašské ořechy i čerstvé ovoce (např. jahody, maliny, borůvky).
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Skořicové šneky s krémovou polevou
Přidáno před 33 minutami
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 3 hodinami
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 13 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Klobásy
Přidáno 29. 4. 2024 10:30
Přečtěte si Zobrazit více
Příprava plechů před pečením: Každé těsto vyžaduje trochu jiný postup. Poradíme, jak na to, aby se pečení povedlo
Jak připravit nadýchané piškotové těsto? Podle videa ho zvládne každý začátečník
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Komentáře