Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čím zahustit mleté maso do karbanátků nebo sekané místo strouhanky: Použijeme ovesné vločky
Zdroj: Pixabay - congerdesign

Připravujete karbanátky nebo sekanou a došla vám strouhanka? Nevadí - pokud máte doma ovesné vločky, můžete je použít do mleté směsi. Výsledek vás překvapí - maso bude jemné a šťavnaté a rozhodně chutnější.

Mleté maso na karbanátky, sekanou, čevapčiči nebo čufty musíme smíchat se strouhankou, aby se dosáhlo potřebné hustoty masové směsi. Někdy se stane, že zapomeneme strouhanku koupit nebo chceme vytvořit zdravější variantu pokrmu - v tom případě použijeme jemné ovesné vločky.

Čím nahradíme strouhanku v mase

Je to jednoduché. Strouhanku nahradíme ovesnými vločkami, strouhaným bramborem nebo zeleninou.

  • Nejčastěji se používají mleté ovesné vločky. Do masa je přidáme buď předem namočené nebo suché a necháme směs odležet, aby se tekutiny do vloček vsákly.
  • S masovou směsí dále pracujeme jako kdybychom použili strouhanku. Karbanátky, sekaná i ostatní výrobky z mletého masa jsou křehké, šťavnaté a mají vynikající chuť.

Zajímá vás, jak se taková sekaná připravuje? V našem video-receptu vám ukážeme přesný postup:

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více