Jak na to, aby nastrouhaná nebo nakrájená jablka nehnědla? Vyzkoušejte osvědčenou techniku našich babiček
Nastrouhaná nebo nakrájená jablka rychle hnědnou a tím přestávají být lákavá k jídlu. Některé odrůdy jsou k rychlému hnědnutí ještě náchylnější. Jak tomu můžeme zabránit? Využijte jednoduchou techniku, kterou zatím nic nepřekonalo.
Především krájíme a strouháme pouze takové množství jablek, které brzy spotřebujeme. Pokud si jablka vykrajujeme a připravujeme na výlet, po rozkrojení je opět "složíme" a zabalíme natěsno do alobalu. Jde totiž o to, aby se řezná plocha nevystavovala zbytečnému okysličování. Jablka na řezné straně můžeme navíc přejet rozkrojeným citronem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Citronová šťáva je dobrý pomocník
Pokud jablka strouháme do salátu (např. společně s mrkví), přidáme k nim trochu citronové šťávy a zamícháme. Tímto jednoduchým postupem si zachovají pěknou světlou barvu. Chystáme-li jablka nakrájená na kostky do ovocného salátu, krátce je "vykoupeme" ve vodě, do které jsme citronovou šťávu přidali. Vodu s citronovou šťávou na závěr nevyléváme, ale vypijeme.
Z jablek připravujeme různé dobroty, ty nejoblíbenější najdete v našem dalším článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 2 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 23 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Přečtěte si Zobrazit více
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Jablečný ocet podle jednoduchého receptu našich babiček se bude hodit při vaření i pro domácnost
7 oblíbených dobrot, do kterých patří jablka. Ať už zvolíme závin, dort nebo plněný koláč, pokaždé si pochutnáme
Komentáře