Lotus sušenky jsou skvělým základem moučníků. Poradíme, jak z nich připravit rychlý sušenkový řez
Lotus sušenky mají výbornou chuť i jen tak na mlsání, ale uznání si zaslouží především jako jednoduchý základ pro výrobu skvělých moučníků. Oceníme je, když máme málo času a chceme připravit něco moc dobrého.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit bleskový řez ze sušenek Lotus
Tento recept potěší toho, kdo má rád nepečené moučníky - ať už kvůli jednoduché a spolehlivé přípravě, nebo výborné chuti. Navíc do přípravy můžeme zapojit i děti.
- Připravíme si dvě balení sušenek Lotus (500 g), 500 g zakysané smetany, 1 balení vanilkového pudinku bez vaření, 2 vanilkové cukry a moučkový cukr (množství podle chuti).
- K posypání moučníku se budou hodit drcené sušenky, rumové perníčky nebo oblíbené oříšky.
- Připravíme si vhodnou formu, kterou vyložíme potravinářskou fólií.
- Vyšleháme zakysanou smetanu s cukrem a pudinkem. Osladíme podle chuti.
- Do formy navrstvíme sušenky, krém, sušenky - tak, abychom všechno vypotřebovali. Poslední vrstvou má být krém.
- Na závěr vše posypeme vhodnou posypkou.
- Moučník dáme uležet alespoň na dvě hodiny do ledničky. Při podávání můžeme ještě zdobit např. kopečkem šlehačky, ovocem nebo snítkou máty či meduňky.
S postupem nám názorně poradí video, a pokud máme doma sušenky Lotus, můžeme se hned pustit do přípravy moučníku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 6 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 7 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Komentáře