Na jablečnou "nutellu" výhodně zpracujete přebytky letních jablek. Lahodná čokoládová pomazánka má široké využití
Padaná nebo letní moučnatá jablka můžeme zpracovat třeba na chutnou čokoládovou pomazánku, pro kterou určitě budeme mít různé způsoby využití.
Jablka musí být dobře zralá, aby pomazánka nebyla trpká. Výhodně tímto způsobem zpracujeme letní jablka, která rychle moučnatí. Jablka nesmí být nahnilá. S trochou práce získáme výbornou pomazánku, která skvěle poslouží i k ochucení jogurtů a kaší.
Jak nutellu připravíme
Postup přípravy domácí nutelly není složitý. Popíšeme ho v několika krocích:
- Na 1 kg jablek potřebujeme 150–250 g cukru, 50 g práškového kakaa a 50 g čokolády na vaření.
- Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky.
- Podlijeme nepatrně vodou a rozdusíme zcela doměkka.
- Pak dosladíme podle chuti, můžeme použít domácí vanilkový cukr.
- Vmícháme práškové kakao a nalámanou čokoládu na vaření. Můžeme rozmixovat.
- Necháme přejít varem a lijeme do malých skleniček.
- Uzavřeme a sterilujeme při 85 °C po dobu přibližně 20 minut.
Jak nutellu používáme
Jablečnou nutellou můžeme slepovat sušenky, mažeme ji na piškoty, pečivo nebo palačinky, používáme ji jako jednoduchý krém na moučníky. Nutella je výborná do jogurtů, kaší a tvarohových pohárů. Výhodou je cenová dostupnost a kvalita použitých surovin.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 1 hodinou
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 2 hodinami
Ananasové kytičky
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 8 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Jak vyrobit vanilkový cukr. Stačí vám dvě suroviny a zvládnete to i doma
Jak využít jednozrnku? Prastarý druh pšenice má měkká a lehce křupavá zrna, nahradí rýži v rizotu i těstoviny v polévce
Komentáře