Jarní recepty - nastartujte tělo po dlouhé zimě

Jarní jídelníček fandí zdravým a odlehčeným receptům. Tělo potřebuje po chladné zimě dodat vitamíny, a tak bychom mu je měli dopřát. Základem jsou rozhodně čerstvé bylinky, které začínají růst a dají se snadno vypěstovat i v bytě za oknem nebo lépe na balkóně. Pampeliška se skvěle hodí na výrobu zdravého bylinkového medu. Z kopřivy vyrobíte léčivý sirup, z bezového květu zase základ pro domácí limonády. Pikantní pažitka se skvěle hodí do vaječných receptů, tvarohových pomazánek i jen tak samotná na chleba s máslem a solí. Takovou svěží večeři skvěle doplní ředkvičky, jedna z prvních jarních zelenin.
Do této kategorie patří také chřest; ten z české produkce je ve světě považován za záruku kvality. K dotání je chřest zelený i bílý a každý se připravuje trochu jinak. Oba druhy chřestu jsou ovšem nejlepší v kombinaci s holandskou omáčkou. Jaro patří rovněž medvědímu česneku, který není jen skvělou léčivou bylinou, ale také vynikající alternativou bazalky při výrobě domácího pesta.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Medové kuřecí kousky inspirované Asií
Přidáno před 14 hodinami

Šafránová smetanová rýže s cuketou a sušenými rajčaty
Přidáno před 15 hodinami

České buchty s povidly
Přidáno 22. 9. 2023 22:53

Indická luštěninová omáčka Dhal
Přidáno 22. 9. 2023 13:20

Nepečený dezert - jogurt s malinami v čokoládě
Přidáno 22. 9. 2023 09:36

Králík na víně se smetanou a játry
Přidáno 21. 9. 2023 18:27