Fazolkové lusky na smetaně

Anja Kuchař:

Omáčky 31 názorů

532

Suroviny

1/2 kg fazolových lusků
sůl
5 dkg másla
3 dkg mouky
1/4 l husté smetany
pepř
1 lžička octa
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky uvaříme ve slané vodě téměř do měkka. Odcedíme je a necháme okapat.

  2. Rozpustíme máslo, zasypeme moukou, světlou jíšku zředíme vodou z lusků a smetanou. Dobře rozšleháme, povaříme.

  3. Během vaření zakapeme omáčku octem, přidáme koření.

  4. Do omáčky dáme znovu fazolky, podusíme je a podáváme k novým bramborům.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 455 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolkové lusky na smetaně

  • koonny koonny

    Patriček: Aby ti to vydrželo s tim miláčkem;

    Odpovědět

  • Lucajdad Lucajdad

    Děkuji moc za tento recept <3<3<3 Rychlé a výborné. Skoro jsem nedochucovala !!!! Jen jsem nepoužila smetanu, ale čerstvě nadojené kravské mlíčko :-8:-)

    Odpovědět

  • martinice martinice

    Ajreen: TOJE ČTVRTLITR SMETANY, 1/4 špatně se koukáte ,nebo 250 ml.:-):-Q:-O:yes::yes:

    Odpovědět

  • RendyD RendyD(neregistrovaný)

    Úžasný, rychlý a chutný recept. Kyselil jsem vinným octem a sladil třitinovým cukrem.:yes:

    Odpovědět

  • danape danape

    dnes jsem uvařila a bylo to výborné:-)

    Odpovědět

  • Katka K. Katka K.

    Moooc dobrý! Místo octa jsem dala lák z okurek a přidala naložený kopr. Ňamka :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    mmm: Jistěže, je to psané v postupu ;-)

    Odpovědět

  • mmm mmm(neregistrovaný)

    Prosím vodu z lusků nechat a udělat z toho tu omáčku? ? ;-(:-((

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ajreen: Jednoducho preklep, to vás nenapadlo ? Opravené.

    Odpovědět

  • Ajreen Ajreen(neregistrovaný)

    Nerozumím výrazu 7/4L smetany. Pomůže mi to prosím někdo vysvětlit?

    Odpovědět

  • katarina.gutta katarina.gutta

    Luxusní, dělala jsem minulý víkend. Vařila jsem se zavařených lusků,tak jsem musela přidat trochu cukru a dávala jsem vařené vajíčko. Super recept...doporučuju :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Petrik: v Surovinách je psaný pepř. Tudíž je to jasné.;-)

    Odpovědět

  • Petrik Petrik(neregistrovaný)

    Ahoj! můžete napsat jaké koření ??? koření je i muškátový květ, majoránka, pepř,hřebíček, nové kření a kdoví co ještě . Petrik

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Bylo to moc dobré :-), s manželem jsme jedli fazolkové lusky poprvé v životě ;-). Přidávám Ti 15. bodíka a fotečku :yes:;-).

    Odpovědět

  • hugijess hugijess

    Fazolky vařívám delší dobu, je to mé oblíbené jídlo..Po fazolových luscích bych se utloukla.. Recept jednoduchý, vhodný pro začátečníky. Tak to běžte šup šup uvařit a ochutnat ;-)

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: fazolové lusky na kyselo na smetaně zelené fazolky na smetaně omáčka z fazolových lusků fazolková omáčka fazolova omacka zelené fazolové lusky na smetaně omáčka s fazolovými lusky zadělávané fazolové lusky lusková omáčka fazolove lusky na kyselo fazolové lusky se slaninou zelené fazolky na smetaně recept fazolové lusky omáčka fazolove lusky zelené fazole na smetaně fazolové lusky se smetanou fazolové lusky recept recept na fazolové lusky fazolové lusky recepty zelené fazolky na kyselo na smetaně

Zapomněl/a jsem heslo