Fazolkové lusky na smetaně

Anja Kuchař: Anja

Omáčky 32 názorů

Suroviny

1/2 kg fazolových lusků
sůl
5 dkg másla
3 dkg mouky
1/4 l husté smetany
pepř
1 lžička octa
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky uvaříme ve slané vodě téměř do měkka. Odcedíme je a necháme okapat.

  2. Rozpustíme máslo, zasypeme moukou, světlou jíšku zředíme vodou z lusků a smetanou. Dobře rozšleháme, povaříme.

  3. Během vaření zakapeme omáčku octem, přidáme koření.

  4. Do omáčky dáme znovu fazolky, podusíme je a podáváme k novým bramborům.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 623 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolkové lusky na smetaně

  • zujali zujali

    Já dělám trochu jinak. Na másle orestuji na drobno nakrájenou cibuli přidám zakysanou smetanu. Fazolky si také povařím. Do zakysané smetany dám lžičku hladké mouky, zaleji vodou z fazolek, osolim, osladím a trochu okyselim

    Odpovědět

  • koonny koonny

    Patriček: Aby ti to vydrželo s tim miláčkem;

    Odpovědět

  • Lucajdad Lucajdad

    Děkuji moc za tento recept <3<3<3 Rychlé a výborné. Skoro jsem nedochucovala !!!! Jen jsem nepoužila smetanu, ale čerstvě nadojené kravské mlíčko :-8:-)

    Odpovědět

  • martinice martinice

    Ajreen: TOJE ČTVRTLITR SMETANY, 1/4 špatně se koukáte ,nebo 250 ml.:-):-Q:-O:yes::yes:

    Odpovědět

  • RendyD RendyD(neregistrovaný)

    Úžasný, rychlý a chutný recept. Kyselil jsem vinným octem a sladil třitinovým cukrem.:yes:

    Odpovědět

  • danape danape

    dnes jsem uvařila a bylo to výborné:-)

    Odpovědět

  • Katka K. Katka K.

    Moooc dobrý! Místo octa jsem dala lák z okurek a přidala naložený kopr. Ňamka :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    mmm: Jistěže, je to psané v postupu ;-)

    Odpovědět

  • mmm mmm(neregistrovaný)

    Prosím vodu z lusků nechat a udělat z toho tu omáčku? ? ;-(:-((

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ajreen: Jednoducho preklep, to vás nenapadlo ? Opravené.

    Odpovědět

  • Ajreen Ajreen(neregistrovaný)

    Nerozumím výrazu 7/4L smetany. Pomůže mi to prosím někdo vysvětlit?

    Odpovědět

  • katarina.gutta katarina.gutta

    Luxusní, dělala jsem minulý víkend. Vařila jsem se zavařených lusků,tak jsem musela přidat trochu cukru a dávala jsem vařené vajíčko. Super recept...doporučuju :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Petrik: v Surovinách je psaný pepř. Tudíž je to jasné.;-)

    Odpovědět

  • Petrik Petrik(neregistrovaný)

    Ahoj! můžete napsat jaké koření ??? koření je i muškátový květ, majoránka, pepř,hřebíček, nové kření a kdoví co ještě . Petrik

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Bylo to moc dobré :-), s manželem jsme jedli fazolkové lusky poprvé v životě ;-). Přidávám Ti 15. bodíka a fotečku :yes:;-).

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: fazolové lusky na kyselo na smetaně zelené fazolky na smetaně omáčka z fazolových lusků fazolková omáčka fazolova omacka zelené fazolové lusky na smetaně zadělávané fazolové lusky lusková omáčka omáčka s fazolovými lusky fazolove lusky zadělávané fazolové lusky na smetaně fazolove lusky na kyselo fazolové lusky se slaninou zelené fazolky na smetaně recept fazolové lusky omáčka fazolové lusky se smetanou zelené fazole na smetaně fazolové lusky recept zelené fazolky na kyselo na smetaně fazolové lusky recepty

Zapomněl/a jsem heslo