Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pesto z medvědího česneku

Sezónní recepty mají své kouzlo - taková milá vzácnost, kterou má člověk k dispozici jen omezenou dobu. Například toto pesto z medvědího česneku, které můžeme připravit pouze na jaře. Je výborné k těstovinám, hodí se ale i na steaky či ryby.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

8. 5. 2011 22:27

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 012 kJ / 959 kcal
Bílkoviny4,20 g
Tuky101,20 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy4,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám z jednoho německého webu a je výtečný. Chuť česneku mi přijde ještě silnější, než samotné čerstvé listy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

13. 4. 2021 21:55

Na přípravu pesta jsem použila větší sekáček potravin a listy jsem rozsekala společně s olejem a solí. Soli jsem dala o trošku méně. Dovolila jsem si přidat foto. :-K

hosta hosta

11. 4. 2019 19:17

MILI.@: noo - přes nabídku pod fotkou "přidat fotografii" :-)

MILI.@ MILI.@

11. 4. 2019 17:19

Pesto jsem si také udělala, a do jedné skleničky jsem přidala ještě 2 stroužky česneku ;-) aby mělo větší "grády" .... :-D :-K , ale nevím, jak přidat foto... :-(

Jaromira18 Jaromira18

12. 3. 2019 19:22

Začíná mi vylézat z hlíny, těším se, že si toto pesto udělám.

MarketaVega

16. 4. 2018 08:57

Petra: Dost záleží na kvalitě a chuti oleje, který použijete... Stejně tak když do pesta přidáte ořechy nebo semena - můžete chuť vylepšit kvalitními anebo totálně zkazit lacinými produkty.

Honza

20. 4. 2017 17:07

Jak ho pak skladovat? V lednici? Ve špajzce? Jak dlouho vydrží? Děkuji :)

Nelli Nelli

13. 4. 2017 15:09

Super recept Dekuji včera jsem ho dělala bodik k tomu :yes:

LuciePe LuciePe

12. 4. 2017 12:07

Mám hotovo, děkuji za recept, pesto je super :-) Přikládám foto.

casino casino

27. 3. 2017 13:29

:-K
winklerka:
Pokud to byla konvalinka, tak můžeme být jen rádi, že Petra: neotrávila nejen sebe samotnou, že :-8
Mohla z toho také být tzv. "medvědí aféra" :-p
No, já bych to pojal z jiné strany:
Tak pokud chutná (voní) list po česneku, nevyhazovat! :-D

winklerka

27. 3. 2017 13:06

Petra: Po roce je asi odpověď už pasé ;-), ale možná pro ostatní: pozor, nesplést s konvalikami, ty jsou strašně hořké a hlavně jedovaté! Píšu to proto, že se mi to v začátcích jednou stalo, mají velice podobné listy a neznalým se to může lehce stát. Tak pokud chutná list hořce, vyhodit. :-)

zahradník

23. 3. 2017 06:28

každý ví co se dělá moc rychle není dobře protože to vyloučí další látky které přebijí chut toho púvodního záměru, proto nakrájet na drobno a potom dřevem míchat to úplně stačí já je mám nejraděj se zaleným salátem jsem prostě králík

Václav

26. 5. 2016 17:25

Umixovat v olivovém oleji a přidat rozsekané, umleté ořechy vlašské, nebo slunečnicová semínka.

zizala zizala

27. 4. 2016 20:11

Petra: Já listy nemixuju samotné, ale společně s olejem a solí a není to hořké. Mixuje se krátce, protože to s olejem jde rychleji ;-)

tejaja tejaja

27. 4. 2016 19:55

Petra: Ja mám podozrenie, či to nie je mixovaním. Možno by to chcelo len zomlieť.

Petra

27. 4. 2016 19:25

Listy jsem natrhala na Hvězdě v Praze, doma vyprala v odstředivce na salát , osušila a rozmixovala v klasickým blenderu na koktejly s:amotné, Sůl a olej jsem dala nakonec a jen zamíchala. No a pak jsem nadšeně ochutnala.. A... Je to strašně hořký... ;-(8-(:no: ...snad se rozleží, ale moc tomu nevěřím ... Má někdo nápad co s tím a jak tomu předejít ?? Díky

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pesto z medvědího česneku pesto z česneku medvědího medvědí česnek pesto medvědí česnek recepty pesto z medvědího česneku recept medvědí česnek pesto recept medvědí česnek recept na pesto z medvědího česneku pesto z medvědího medvědí česnek v kuchyni pesto medvědí česnek domácí pesto z medvědího česneku česnekové pesto pesto medvědí česnek recept česnek medvědí recepty medvědí česnek v kuchyni pesto recepty z medvediho cesneku recept pesto z medvediho cesneku pesto medvědí pesto

Suroviny: česnek mědvědí, sůl, olej rostlinný

TopRecepty.cz

Pesto z medvědího česneku

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8D2