Pesto z medvědího česneku
Sezónní recepty mají své kouzlo - taková milá vzácnost, kterou má člověk k dispozici jen omezenou dobu. Například toto pesto z medvědího česneku, které můžeme připravit pouze na jaře. Je výborné k těstovinám, hodí se ale i na steaky či ryby.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 4 012 kJ / 959 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,20 g |
Tuky | 101,20 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,00 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 4,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám z jednoho německého webu a je výtečný. Chuť česneku mi přijde ještě silnější, než samotné čerstvé listy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 4. 2021 21:55
Na přípravu pesta jsem použila větší sekáček potravin a listy jsem rozsekala společně s olejem a solí. Soli jsem dala o trošku méně. Dovolila jsem si přidat foto.
11. 4. 2019 19:17
MILI.@: noo - přes nabídku pod fotkou "přidat fotografii"
11. 4. 2019 17:19
Pesto jsem si také udělala, a do jedné skleničky jsem přidala ještě 2 stroužky česneku aby mělo větší "grády" ....
, ale nevím, jak přidat foto...
12. 3. 2019 19:22
Začíná mi vylézat z hlíny, těším se, že si toto pesto udělám.
16. 4. 2018 08:57
Petra: Dost záleží na kvalitě a chuti oleje, který použijete... Stejně tak když do pesta přidáte ořechy nebo semena - můžete chuť vylepšit kvalitními anebo totálně zkazit lacinými produkty.
20. 4. 2017 17:07
Jak ho pak skladovat? V lednici? Ve špajzce? Jak dlouho vydrží? Děkuji :)
13. 4. 2017 15:09
Super recept Dekuji včera jsem ho dělala bodik k tomu
12. 4. 2017 12:07
Mám hotovo, děkuji za recept, pesto je super Přikládám foto.
27. 3. 2017 13:29
winklerka:
Pokud to byla konvalinka, tak můžeme být jen rádi, že Petra: neotrávila nejen sebe samotnou, že
Mohla z toho také být tzv. "medvědí aféra"
No, já bych to pojal z jiné strany:
Tak pokud chutná (voní) list po česneku, nevyhazovat!
27. 3. 2017 13:06
Petra: Po roce je asi odpověď už pasé , ale možná pro ostatní: pozor, nesplést s konvalikami, ty jsou strašně hořké a hlavně jedovaté! Píšu to proto, že se mi to v začátcích jednou stalo, mají velice podobné listy a neznalým se to může lehce stát. Tak pokud chutná list hořce, vyhodit.
23. 3. 2017 06:28
každý ví co se dělá moc rychle není dobře protože to vyloučí další látky které přebijí chut toho púvodního záměru, proto nakrájet na drobno a potom dřevem míchat to úplně stačí já je mám nejraděj se zaleným salátem jsem prostě králík
26. 5. 2016 17:25
Umixovat v olivovém oleji a přidat rozsekané, umleté ořechy vlašské, nebo slunečnicová semínka.
27. 4. 2016 20:11
Petra: Já listy nemixuju samotné, ale společně s olejem a solí a není to hořké. Mixuje se krátce, protože to s olejem jde rychleji
27. 4. 2016 19:55
Petra: Ja mám podozrenie, či to nie je mixovaním. Možno by to chcelo len zomlieť.
27. 4. 2016 19:25
Listy jsem natrhala na Hvězdě v Praze, doma vyprala v odstředivce na salát , osušila a rozmixovala v klasickým blenderu na koktejly s:amotné, Sůl a olej jsem dala nakonec a jen zamíchala. No a pak jsem nadšeně ochutnala.. A... Je to strašně hořký... ...snad se rozleží, ale moc tomu nevěřím ... Má někdo nápad co s tím a jak tomu předejít ?? Díky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Lotus mini cheesecake
Přidáno před 1 hodinou

Svíčková polévka s nudlemi
Přidáno před 2 hodinami

Vepřové kostky na argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami

Mechový dort (se špenátem)
Přidáno před 22 hodinami

Salko roláda
Přidáno 21. 5. 2022 12:16

Ořechové řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem
Přidáno 21. 5. 2022 07:40
Právě bylo uvařeno:

Segedinský guláš se smetanou a knedlíkem bez mouky
uvařil/a RiciCz
před 16 minutami

Expresní svíčková na smetaně
uvařil/a Tomybarvaa
před 30 minutami

Vepřové kostky na leču
uvařil/a Kozlik213
před 2 hodinami

Jablková buchta s tvarohem
uvařil/a Tjadja
před 2 hodinami

Pizza jako z pizzerie
uvařil/a Petaja
před 3 hodinami

Zimní polévka z mrkve a červené čočky
uvařil/a Katymaty
před 3 hodinami

Ovocné péřové knedlíky
uvařil/a Daduse
před 3 hodinami

Kváskové lívance
uvařil/a Kika95
před 5 hodinami

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
uvařil/a vcastkov
před 15 hodinami

Halušky se zelím a uzeným
uvařil/a sabatova.daniela@tiscali.cz
před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pesto z medvědího česneku pesto z česneku medvědího medvědí česnek pesto medvědí česnek recepty pesto z medvědího česneku recept medvědí česnek pesto recept medvědí česnek recept na pesto z medvědího česneku pesto z medvědího medvědí česnek v kuchyni pesto medvědí česnek domácí pesto z medvědího česneku česnekové pesto pesto medvědí česnek recept česnek medvědí recepty medvědí česnek v kuchyni pesto recepty z medvediho cesneku recept pesto z medvediho cesneku pesto medvědí pesto
Suroviny: česnek mědvědí, sůl, olej rostlinný
Pesto z medvědího česneku
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B8D2
71 názorů