Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou

Paprika Kuchařka:

Bramborová jídla 27 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

Brambory uvařené ve slupce
olivový olej
cibule
česnek
uzené maso
smetana
sůl
pepř
máslo
vejce
mléko
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme česnek a po chvilce přidáme uzené maso. Po orestování přilijeme smetanu, osolíme (není nutné - já nesolím), opepříme a krátce povaříme, aby smetana trochu zhoustla.

  2. Zapékací formu vymažeme máslem a klademe do ní vrstvy na plátky nakrájených vařených a oloupaných brambor a smetanové omáčky s uzeným masem. Poslední vrstva je bramborová. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10-15 min.

  3. Potom brambory zalijeme vejci rozmíchanými s trochou mléka. Pečeme dalších cca 15 min., až se udělá křupavá kůrčička. Dobrou chuť.

Poznámka

Množství surovin je závislé na velikosti zapékací formy.

Vím, že takovýchto receptů je asi tolik, jako je na světě kuchařek, tak tady je další variace na toto téma.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 702 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    Vasek: Přiměřeně :-D :-);-)

    Odpovědět

  • Vasek Vasek(neregistrovaný)

    chyba je ze tam nejsou zadne miry a vahy.

    Odpovědět

  • bbarbucha bbarbucha(neregistrovaná)

    Doporučuji koupit kvalitní uzenou krkovici přímo v řeznictví, nedá se to srovnat. Koukala jsem v Kauflandu, nebyla tam jediná vakuovaná, která by neměla alespoň 9 éček :-//

    Odpovědět

  • Ady Ady(neregistrovaný)

    Velmi dobré!!! Právě jsem je dojedl a zbylo mi ještě na zítřejší den, už teďka se těším na zítřejší oběd...:yes:

    Odpovědět

  • Lena Lena(neregistrovaná)

    opravdu moc dobré :yes:

    Odpovědět

  • kača kača(neregistrovaná)

    vynikající, díky za tip :-p

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Děkuji za inspiraci,moc dobré....;-)

    Odpovědět

  • Romča Romča(neregistrovaná)

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Prave jsme si s pritelem udelali,pridali jsme jeste nakrajeny celer rapik,jelikoz nas zbyl,tak at se nejak zuzitkuje a skvele,oba jsme byli nad miru prijemne prekvapeni. Vyborny recept na vyborne jidlo! :-)

    Odpovědět

  • sestrenka111 sestrenka111(neregistrovaný)

    www.sestrenka111Já dala zakysanou smetanu :-p mňam

    Odpovědět

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    Lena - to mně moc těší. ;-)

    Odpovědět

  • Lena Lena(neregistrovaná)

    Poprvé jsem to zkusila a celá rodina si pochutnala.Podruhé jsem do schladnuté máčky ze smetany a uzeného přidala st.hrášek a kukuřici,obložila jsem to šunkou a tv.sýrem.Přítel si to přál i na slavnost jeho narozenin,místo flákoty masa.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mirka mirka(neregistrovaná)

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    Suzanna - dík za odpověď. Je to přesně jak píšeš - uvařené brambory ve slupce se nechají schladnout, oloupou se a pak nakrájí na plátky a rovnají do pekáčku. Je to napsané i v postupu. ;-)

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Hedvi, brambory se ve slupce nepečou (aspoň ne v tomhle recpetu). Jen se předem ve slupce uvaří, nechají trochu vychladnout, a pak oloupou. Pak už vše podle recpetu:-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo