Chcete tento rok slavit Den svatého Patrika? Připravte špenát a skočte si na jedno zelené
V polovině března se slaví Den svatého Patrika v anglicky mluvících zemích. Znáte tento svátek? Pojďme se společně podívat, jak si tento den užít, ať už se chcete dozvědět více o kultuře jiné země, nebo se jen nechat inspirovat novými recepty.
Den svatého Patrika
Každý rok se 17. března slaví svátek, který oslavuje sv. Patrika, patrona Irska, který přinesl do země křesťanství. V posledních letech se stále více slaví v Evropě i u nás, a to hudbou, tancem, alkoholem a zelenou barvou včetně šťastného trojlístku.
Mohlo by vás zajímat
Na jaké recepty vsadit v tento den?
Tento den vládne zelená barva. Vytáhněte zelené suroviny např. špenát, medvědí česnek, kiwi, okurku, avokádo aj. a připravte s nimi oblíbené recepty. Užít si můžete i zelené pivo, které se u nás připravuje skoro 20 let pro tento den a Zelený čtvrtek.
Sladká tečka na závěr dne
K odpolední kávě určitě vyzkoušejte originální moučník nebo třeba letos první domácí zmrzlinu. A pokud si potrpíte na ostřejší pochutiny, doporučujeme irské černé pivo Guiness, Murphy's Irish Stout nebo jablečný cider.
Pro trochu štěstí
Pokud postrádáte štěstí, vhoďte do whisky zelený trojlístek, vypijte ji a trojlístek hoďte přes levé rameno. Pokud na pověry nevěříte, doporučujeme tento dokonalý zelený dort podle video-receptu, který ohromí vaše blízké kterýkoliv den v roce.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 3 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Klobásy
Přidáno před 14 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 15 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velikonoce na talíři: Co jíst na Zelený čtvrtek, který vlastně zelený být neměl?
Jak připravit domácí zmrzlinu. Osvědčené tipy, rady a vychytávky na přípravu nejoblíbenějších osvěžujících pochoutek
Březen, za kamna vlezem? Maso vás zahřeje, z alkoholu naopak hrozí podchlazení
Komentáře