Jak na gratinované pokrmy? Máme pro vás oblíbené recepty z našeho receptáře
Gratinování je chutná úprava pokrmů zapékáním. Suroviny k zapékání často nejprve tepelně upravíme a na závěr krátce zapečeme s vrstvou sýru a strouhanky. Můžeme je také zalít chutnou omáčkou, která pokrm ještě více pozvedne a doladí jeho chuť.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Gratinování je převzato z francouzštiny a znamená zapékání. Gratinovat můžeme především pokrmy z brambor, ale i z těstovin. Při gratinování se používá sýr a strouhanka, čímž vzniká krusta, která tvoří chutnou a připečenou kůrku.
Co použít ke gratinování
Sýrová vrstva ke gratinování
Na závěr pro vás máme recept na gratinovanou cuketu s bramborami. Pokrm je nejen chutný, ale i krásný na pohled. Postup můžete zhlédnout ve videu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 11 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 12 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 12 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 21 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Zapékané těstoviny - jednoduché a rychlé jídlo, které snadno připravíme na mnoho variant. Jaké jsou nejoblíbenější recepty
Komentáře