Zapékané těstoviny - jednoduché a rychlé jídlo, které snadno připravíme na mnoho variant. Jaké jsou nejoblíbenější recepty
Zapékané těstoviny jsou rychlé, chutné a levné jídlo. Připravujeme je se zeleninou, masem a houbami. Výborně chutnají upečené do zlatova, podávané s kyselou okurkou a čerstvou zeleninou.
Rychlé a jednoduché jídlo
Těstoviny nejprve uvaříme s trochou soli a oleje. Vhodně je dochutíme a vrstvíme do pekáčku společně s dalšími surovinami. Po krátkém zapečení je zalijeme vhodnou zálivkou a dopečeme. Můžeme přidat i strouhaný sýr - buď jen na povrch při dopékání, nebo již v průběhu vrstvení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Zapékané těstoviny se zeleninou
Mezi nejoblíbenější druhy zeleniny k zapékání patří květák a brokolice. Předem je krátce tepelně zpracujeme, ideálně v páře do poloměkka. Vhodná je také cibule, mrkev, celer, hrášek, kapie, malá rajčátka, pór, kapusta, špenát i menší množství cukety. Vše dochutíme třeným česnekem.
Zapékané těstoviny s masem
Použijeme uzeniny (šunku), ale i další tepelně upravené maso - v našich receptech jsou zapékané těstoviny s tuňákem, kuřecím masem a mletým masem. Vybereme si podle chuti a možností. Chutné jsou i sojové produkty (granulát, nudličky, kostky) nebo uzené tofu.
Zapékané těstoviny s houbami
Houby dají zapékaným těstovinám výbornou chuť. Před přidáním je nejprve podusíme na cibulce a dochutíme kořením. Kromě žampionů a hlívy ústřičné budou výborné i lesní houby, především hřibovité. Sušené předem namočíme.
Zapékané těstoviny - speciální
Těstoviny zapékáme i v domácí pekárně nebo remosce. Do těstovin přidáváme různé sýry a mléčné produkty, vhodné jsou i olomoucké tvarůžky. Poslední recept ukazuje zajímavý nápad - k zalití zapékaného pokrmu se totiž hodí i prodávané krémové polévky (v sáčku).
Komentáře