Jak dlouho potit cuketu? Starší cukety obsahují větší množství vody. Jak si s ní poradit?
Starší přerostlé cukety obsahují větší množství vody a před některým kuchyňským zpracováním je vhodné přebytečnou vodu odstranit. Postup je jednoduchý, stačí nám obyčejná sůl.
Na smažení nebo grilování se starší cukety příliš nehodí, vhodnější jsou mladé. Pokud se ale rozhodneme starší cukety přece jen využít, vždy je necháme před použitím vypotit - tzn. posolíme je z obou stran a necháme je 15 až 30 minut stát.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Když je necháme na cedníku, přebytečná tekutina bude rovnou odtékat. Že proces probíhá, poznáme podle toho, že se na cuketě objevují kapičky vody. Po vypocení je osušíme ubrouskem. Pokud se chceme zbavit alespoň částečně soli, cukety rychle opláchneme vodou a osušíme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Banana split
Přidáno před 18 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Nevšední cuketový dort voní tymiánem a citronovou polevou a chutná božsky. Takhle snadno se dělá
Čím se liší přerostlé starší cukety od těch mladých? Jejich zpracování zabere více času, ale i pro ně máme dobré využití
Co dělat s přerostlou velkou cuketou? Jak si s ní nejlépe poradit? Vyzkoušejte oblíbené recepty na její zpracování
Komentáře