Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak na to, aby rozinky, které přidáme do těsta, neklesaly dolů. Jednoduchý trik je záležitostí chvilky
Zdroj: Unsplash

Rozinky dají některým těstům tu správnou chuť, ale může se nám stát, že začnou v řidším těstu klesat dolů. Tomu snadno zabráníme jednoduchým trikem, který provedeme během chvilky.

Rozinky před použitím zkontrolujeme a přebereme, aby v nich nezůstaly drobné kamínky a jiné malé nečistoty. Potom je spaříme horkou vodou - stačí je dát do cedníku a nad umyvadlem prolít vodou, kterou jsme ohřáli v rychlovarné konvici. Tímto způsobem připravené rozinky budou po upečení příjemně vláčné a chutné.

Jak připravit rozinky do těsta

Omyté a spařené rozinky mírně osušíme (jen částečně), např. je můžeme na chvilku položit na utěrku, ať už látkovou nebo papírovou. Poté je nasypeme do misky s trochou hrubé mouky a lehce je protřepeme. Tímto způsobem jsou již rozinky připravené k použití. Mouka, která se na nich přichytila, zabrání jejich klesání při pečení těsta.

Jak nejlépe upéct oblíbený mazanec s rozinkami, poradí náš další článek.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více