Jak na to, aby rozinky, které přidáme do těsta, neklesaly dolů. Jednoduchý trik je záležitostí chvilky
Rozinky dají některým těstům tu správnou chuť, ale může se nám stát, že začnou v řidším těstu klesat dolů. Tomu snadno zabráníme jednoduchým trikem, který provedeme během chvilky.
Rozinky před použitím zkontrolujeme a přebereme, aby v nich nezůstaly drobné kamínky a jiné malé nečistoty. Potom je spaříme horkou vodou - stačí je dát do cedníku a nad umyvadlem prolít vodou, kterou jsme ohřáli v rychlovarné konvici. Tímto způsobem připravené rozinky budou po upečení příjemně vláčné a chutné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit rozinky do těsta
Omyté a spařené rozinky mírně osušíme (jen částečně), např. je můžeme na chvilku položit na utěrku, ať už látkovou nebo papírovou. Poté je nasypeme do misky s trochou hrubé mouky a lehce je protřepeme. Tímto způsobem jsou již rozinky připravené k použití. Mouka, která se na nich přichytila, zabrání jejich klesání při pečení těsta.
Jak nejlépe upéct oblíbený mazanec s rozinkami, poradí náš další článek.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 14 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 20 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 21 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbeným masopustním moučníkem jsou koblihy. Jak je správně tvarovat a naplnit, poradí názorné video
Jak uchovat a zpracovat ořechy. Vyzkoušejte rady a tipy na jejich využití
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Komentáře