Jak připravit bylinkový olej. Aromatické bylinky mu dají skvělou chuť a vůni. Použijeme ho k dochucování pokrmů
Bylinkové oleje jsou výborné k dochucování jídel. Připravujeme je z oblíbených bylinek a koření, které je příjemně provoní. Vyzkoušet můžeme více variant ochucení a jakmile olej spotřebujeme, připravíme opět čerstvý.
- rozmarýn a pepř
- česnek, chilli papričky a bazalka
- tymián, citronová kůra a jalovec
- česnek
- chilli papričky
- zázvor a česnek
- bazalka
- libeček
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Potom každou láhev doplníme olejem (olivovým, slunečnicovým nebo jiným) a uzavřeme. Před použitím bylinkový olej necháme alespoň týden uležet. Jakmile ho začneme odebírat, dáváme pozor, aby všechny bylinky zůstávaly zakryté olejem, případně olej můžeme přecedit do jiné láhve.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 4 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 5 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 6 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 16 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uložit bylinky v oleji. Oblíbené recepty nám poradí jednoduchý způsob využití čerstvě sklizených bylinek
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Jak připravit bylinkový ocet. Postup je snadný, aromatické octy se hodí k dochucování jídel a salátů
Komentáře