Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak ochutit tvaroh do koláčů a dalších moučníků? Máme pro vás 7 tipů
Zdroj: Kristýna Anna Vondálová

Koláče lze připravit s libovolnou náplní, ta tvarohová je však nejoblíbenější. A to také z důvodu, že babičky tvarohem hojně plnily koláče, buchty i záviny. Navíc má tvaroh skvělou sytící vlastnost. Jak ho nejlépe ochutit do koláčů?

Tvaroh má v kuchyni univerzální využití, lze jej použít ve studené i teplé kuchyni, stejně tak ho můžete připravit naslano i nasladko. Díky vysokému obsahu bílkovin během pečení krásně ztuhne a my si pak už jen můžeme užívat jeho skvělou chuť.

Jak ochutit tvaroh do koláčů

Vyzkoušejte užitečné tipy k přípravě ochuceného tvarohu:

  1. Do mísy s jedním tvarohem přidejte 1 žloutek, 4–6 lžic moučkového cukru, případně i vanilinový cukr. Pokud je tvaroh příliš hustý, můžete jej lehce zředit mlékem nebo smetanou, případně i rumem.
  2. Další možností je tvarohovo-pudinková náplň, u které je jistota, že nevyteče. Stačí do uvařeného a vychladlého pudinku zašlehat tvaroh a libovolně dochutit.
  3. Pokud se vám předchozí možnost zdá příliš zdlouhavá, zkuste místo vaření pudinku přidat lžíci pudinkového prášku Crème Olé. Rychle a efektivně tvaroh zahustí.
  4. Nakonec můžete přidat i rozinky. Ty nejprve spařte horkou vodou nebo je minimálně přes noc naložte do rumu. Budou krásně měkké.
  5. Tvarohovou směs můžete dochutit citronovou kůrou či šťávou.
  6. Na koláče není potřeba mít tu nejhustší náplň, pokud by však byla příliš řídká, můžete ji zahustit lžící škrobu nebo krupice.
  7. Upřednostněte tvaroh v kostce, vaničkový je příliš řídký i na koláče. Pokud ho však máte doma, nechte ho před použitím vykapat přes plátýnko.

Tvarohovou náplň můžete vylepšit brusinkami namísto rozinek, skořicí nebo šimlem – makovou náplní smíchanou s tvarohem, což je skvělá volba pro nerozhodné. Zkuste si připravit tvarohovou náplň podle našeho videoreceptu:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více