Jak poznat správně vykynuté těsto. Video poradí a ukáže jednoduché tipy, které je dobré znát
Kynuté těsto je základem mnoha oblíbených moučníků a pečiva. Jeho příprava vyžaduje pečlivost i trpělivost, ale výsledek za to stojí. Jak poznat, že jsme kynuté těsto nachystali správně a můžeme s ním dále pracovat?
Kynutí těsta je důležité pro vznik správné konzistence, struktury a chuti moučníků. Správné kynutí vyžaduje optimální teplotu kolem 25 °C i vlhkost prostředí, kterou udržuje utěrka, aby se zabránilo vysychání povrchu. Doba kynutí závisí na receptu. A jak poznáme, že kynutí dobře proběhlo?
- Nedokynuté těsto nezdvojnásobilo svůj objem a po stlačení v něm zůstává důlek.
- Správně vykynuté těsto zdvojnásobilo svůj objem, je hladké a po stlačení se pomalu vrací do původního stavu.
- Překynuté těsto není nadýchané, hned klesne a většinou řídne.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nepovedlo se vám kynuté těsto?
Kynuté těsto se nemusí vždy povést. Můžete mít staré droždí, přidat mnoho cukru nebo nemít suroviny v pokojové teplotě aj. Pokud se vám těsto nevydaří, můžete jej zkusit zachránit nebo použít jako základ třeba na chutnou pizzu. Ideální je mít domácí pekárnu, která zajistí dokonalé kynuté těsto bez větší námahy do několika hodin. Pokud se tohoto typu těsta bojíte, nemusíte, s námi je zvládnete bez problémů.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 3 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 4 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 13 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Pečení na neděli: Koláč s meruňkami a tvarohem posypaný drobenkou je jednoduchý, přitom je krásně vláčný a božsky chutná
Jak péct kynuté moučníky? Když dodržíme jednoduchý postup, budou dokonalé
Jak udělat kynuté těsto v domácí pekárně? Takto připravené těsto je nadýchané a téměř bez práce
Komentáře